palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pécsi Kerámia Triennálé pályázat

A Pécsi Kerámia Triennálén 2024. március 9. – április 21. között nagyszabású kiállításon mutatják be a magyar kerámia és porcelánművészet utóbbi éveinek értékeit.

A Pécsi Kerámia Triennálé rendszeres bemutatkozási lehetőséget biztosít az alkotók számára. A kiállításra kerülő anyagot úgy választják ki, hogy az a lehető legteljesebb és legfrissebb képet mutassa a magyar kerámia és porcelánművészetről, ezért az alkotókat a széleskörű anyaghasználatra, alternatív, újszerű megoldásokra biztatják, amelyre a különböző szekciók alkalmat adnak. Erre az M21Galéria óriási, több mint 1000 m2-es területe is lehetőséget ad.

KATEGÓRIÁK

A kiállításra három kategóriában lehet pályázni:

1. művészi kerámia: egyedi készítésű, szobrászati, installáció (új)

2. design: funkcionális, ipari terméktervezésű, stúdió kerámia és porcelán

3. egyetemi (aktív) hallgatói: a fenti kategóriákban

Egy művész három különböző alkotással, vagy egy sorozatművel, installációval pályázhat.

A mérethatár egyedi műveknél: 150 x 150 x 150 centiméter, installációk estében maximum 8 m2. A kiállításra öt évnél nem régebben készített műalkotásokkal lehet pályázni. Az alkotásokban más anyagok is szerepelhetnek, azonban a művek nagyobb részt kerámiából / porcelánból kell, hogy készüljenek.

JELENTKEZÉS

A kiállításra történő jelentkezés ingyenes és kizárólag online történik!

Kérjük a jelentkezési lapot számítógéppel töltse ki és Word formátumban küldje vissza e- mail címünkre. A kiállítási anyag kiválasztását a beküldött fotók alapján végezzük, ezért kérjük, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a beküldött képek minőségére és a kiírásra, ugyanis a hiányosan kitöltött/megküldött jelentkezés vagy nem megfelelő minőségű képek használata a pályázatból való kizárást vonhatják maguk  után!

Tisztelettel kérjük, hogy küldje el pályázati anyagát az alábbi e-mail címünkre: keramia2024pecs@gmail.com

A pályázat nyitott minden magyar alkotó számára, beleértve a világ különböző országaiban élő magyar keramikusművészeket is, ezért kérjük, hogy hívja fel külföldön élő magyar művész kollégái figyelmét is a pályázatra.

Letölthető dokumentum

JELENTKEZÉSI LAP

A pályázati jelentkezési lap és a képanyagok beérkezésének határideje: 2024. január 15. éjfél: keramia2024pecs@gmail.com

A kiállítási anyag kiválasztásának időpontja: 2024. január 20-ig

A ZSŰRI TAGJAI

 • Prof. Fusz György Ferenczy-díjas keramikusművész, a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke
 • Geszler Mária Kossuth-díjas keramikusművész, Akadémikus
 • Kemény Péter Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, egyetemi adjunktus
 • Kárpáti Katalin JPM muzeológus, művészeti menedzser
 • Sütő Erika Formatervezési-díjas keramikusművész, designer, a KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió vezetője

A zsűri fenntartja jogot, hogy egy művésztől a kiírásban szerepelt és beküldött darabszám helyett kevesebbet, vagy többet válasszon ki a kiállításra.

Értesítés a pályázat eredményéről: 2024 január 25-ig.
A kiállításra kiválasztott alkotások beküldése: 2024 február 12-15. között.

A kiválasztott műveket a kiállítóknak kell az alább felsorolt helyszínek egyikére eljuttatni (munkaidőben, 9-15 óra között) biztonságosan becsomagolva és névvel ellátva.

 • Pécs / Zsolnay Negyed / M21Galéria
 • Budapest / Budapest kerámia telephelye / 1194, Budapest, Fadrusz utca 2. XIX. ker.

A biztonságos szállításról, a ki és becsomagolásról gondoskodunk. Az M21Galéria a kiállítás őrzéséről. Azonban a költségvetés méretei nem teszik lehetővé a külön biztosítást, ezért kérjük a körültekintő, alapos csomagolást.  A visszaszállítás is ezekről a helyszínekről történik, később egyeztetett időpontban.

A díjátadás és a kiállítás ünnepélyes megnyitója 2024 március 9.-én, 11órakor lesz az M21Galériában, Pécsen.

A PÉCSI KERÁMIAMŰVÉSZETI TRIENNÁLÉ DÍJAI

Lehetőség szerint minden kategóriában az I.-II.-III. helyezettnek magas pénzdíjak kerülnek átadásra, amelyeket indokolt esetben a zsűri megváltoztathat. Továbbá Emléklapok kerülnek kiosztásra a kiváló munkákért.

Terveink szerint később egy válogatott anyag bemutatásra kerül majd Kecskeméten, a Nemzetközi Kerámia Stúdió kiállítóhelyén, a Kápolna Galériában. A kiállításról online, valamint a lehetőségektől függően nyomtatott katalógus is készül.

FONTOS INFORMÁCIÓ

A díjat nyert alkotókat hagyomány szerint kérjük, hogy egy, a kiállításon szerepelt munkájukat ajánlják fel a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány gyűjteményébe, amelyek így a KKMM–Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményében lesznek megőrizve. És ezzel nagyban gazdagítják a nemzetközi hírű gyűjtemény gyarapodását. Ezért kérjük az alkotókat, hogy saját tulajdonban lévő alkotásaikkal pályázzanak, illetve a jelentkezési lapon tüntessék fel ennek tényét.

Kérjük, hogy minden jelentkező a következőket szíveskedjen a keramia2024pecs@gmail.com címre 2024. január 15. éjfélig beküldeni:

 • Kitöltött JELENTKEZÉSI LAP – Word formátumban.
 • Rövid szakmai önéletrajz (max. 1oldal) – Word vagy PDF formátumban.
 • Beküldött pályamű (rövid, max. 200 szavas) bemutatása – Word vagy PDF formátumban.
 • Az alkotó fényképe – JPG formátumban (jó minőségben, min. 300 DPI felbontásban, a kép mérete ne legyen nagyobb, mint 2 MB).
 • Két-két darab, különböző nézőpontból, fehér vagy semleges háttér előtt készített fotó minden pályaműről (jó minőségben, min. 300 DPI felbontásban, a képek mérete nem lehet nagyobb, mint 2 MB). Kérjük a képeket a képfájlok elnevezésében műtárgyadatokkal (alkotó neve, műtárgycím) ellátni.

Kérjük a jelentkezőket, hogy fokozott figyelmet fordítsanak arra, hogy jól használható, jó minőségű képekkel pályázzanak, valamint az előírt oldal vagy karakterszámot tartsák be a jelentkezés során.

A jelentkezési lap elküldésével egyben a pályázó elfogadja a kiírásban leírt feltételeket!