palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pepita ösztöndíj egyetemi és főiskolai hallgatók

„Okoseszközök és a mesterséges intelligencia hatása a családi életre” címmel egyetemi és főiskolai hallgatók max. 1200 szavas esszével pályázhatnak ösztöndíjra.

Az első három helyezettet pénzjutalommal díjazzák, összesen bruttó 300 ezer forint értékben.

A pályázattal célunk felhívni a figyelmet a téma jelentőségére, és támogatni a témát eredeti, innovatív módon megközelítő egyetemi hallgatókat.

Ki pályázhat a Pepita.hu Ösztöndíj programjára? Minden magyarországi, illetve a szomszédos országok magyar anyanyelvű, alap-, mester-, osztatlan és doktori képzésében résztvevő, 40 évnél fiatalabb, aktív státuszú hallgató, amennyiben az egyetem részt vesz a pályázatban, és az egyetem hivatalos weboldalán megjeleníti a pályázati felhívást.

Honnan tudom, hogy egy felsőoktatási intézmény részt vesz-e a Pepita.hu Ösztöndíj programjában?

Minden magyar egyetemmel egyeztetünk annak érdekében, hogy részt vegyenek a pályázatban. Az egyetemek nagy része már megjelenítette a pályázatot honlapján, így biztosan részt vesznek. A maradék egyetemekkel is folytatjuk az egyeztetéseket, és reméljük, ott sem lesz akadálya az intézményi részvételnek. Így nyugodtan nyújtsd be pályázatod.

Mi a nyeremény?

Összesen bruttó 300.000 forint egyszeri díjat ajánlunk fel az alábbi bontásban:

I. Díj: bruttó 150.000 Ft
II. Díj bruttó 100.000 Ft
III. Díj: bruttó 50.000 Ft

Mit tartalmazzon az esszé?

A jelentkezéshez a következő témában várjuk az esszéket: Okoseszközök és a mesterséges intelligencia hatása a családi életre

Kérünk, hogy legfeljebb 1,200 szóban, magyar nyelven ismertesd saját meglátásod vagy megvalósítandó ötleted, melyben kifejted, hogy milyen hatással van vagy milyen pozitív hatással lehetnek az okoseszközök és a mesterséges intelligencia a családi életre!

Mikor érvényes a pályázat?

Akkor érvényes a pályázat leadása, ha

  • a pályázó megfelel a részvételi kritériumoknak, azaz olyan magyarországi, illetve a szomszédos országok magyar anyanyelvű, alap-, mester-, osztatlan és doktori képzésében résztvevő, 40 évnél fiatalabb, aktív státuszú hallgató, akinek az oktatási intézménye részt vesz a programban, és az egyetem hivatalos weboldalán megjeleníti a pályázati felhívást,
  • a pályázó készít egy 200 szavas összefoglalót és egy maximum 1200 szavas esszét, opcionálisan használhat/mellékelhet képeket, grafikonokat is,
  • az esszét magyar nyelven, szöveges formátumban, május 31-én éjfélig benyújtotta a „Pályázat beadása” gombra kattintva ezen az oldalon: https://pepita.hu/#osztondij.

Minden hallgató csak egy pályamunkát adhat be.

A pályázat beadásának van díja? Nincsen nevezési díj, a pályázat leadása ingyenes.

Meddig lehet jelentkezni? Az elkészült munkákat május 31-éig nyújthatják be a jelentkezők.

Mikor lesz az eredményhirdetés? június 15-én.

Mi az eredményhirdetés menete? A győztest és intézményét a kapcsolatfelvételkor megadott email címen értesítjük, valamint a Pepita.hu Facebook oldalán is kihirdetjük.

Hogyan bírálják el az esszéket?

Értékelési szempontok:

  • A hallgató milyen kreatívan közelítette meg a problémát. (50% súlyozás)
  • Az esszé kidolgozottsága. (20%)
  • Az esszé témához köthető relevanciája (pl. konkrét hatások a családi kommunikációra, gyereknevelésre, időtöltésre, nagyszülőkkel való kommunikációra) (20%)
  • Érthetőség, olvashatóság (10%)

Mit jelent a bruttó nyeremény? A feltüntetett nyeremény minden esetben bruttó összeg, melyből az SZJA levonásra kerül.

Mit lehet tudni a szervezőkről és az Ösztöndíjról? Az ösztöndíjat 2019-ben alapította a Pepita.hu és a Doklist.com. Az ösztöndíj szervezője, a Pepita Group Zrt. magyar alapítású webáruház. A cég érdeke, hogy hozzásegítse a családokat és egyéneket a jobb életminőséghez fenntartható módon. A szervezők minden egyetemtől függetlenek.

Részt vehetnek a szervezők hozzátartozói, ismerősei is? Igen, hajrá!

További információra van szükséged?

Írj nekünk: Tedd fel kérdésedet és küldd el a lang.viktoria@pepitaosztondij.hu címre!

Várjuk a kreatív, előremutató pályázatokat!

Pepita.hu

További információ: A jelentkezésnél használt email címre kizárólag a pályázat benyújtásáról és a pályázat eredményéről szóló emailt küldünk. Semmilyen üzletszerzési célra nem kerülnek felhasználásra. Az Adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható.

A cégről

Az pályázat kiíró cég elnevezése: Pepita Group Zrt.
A cég székhelye: 5520 Szeghalom, belterület hrsz 2916/58.
A cég telephelye: 5520 Szeghalom, Kandó Kálmán utca 1.
A cég adószáma: 27124253-2-04
Közösségi adószám: HU27124253
Cégjegyzékszám: 04-10-001650
Vezetve a Gyulai Törvényszék Cégbírósága nyilvántartásában.

A képviseletre jogosultak adatai:
Dorcsinecz József vezérigazgató
Varga Zoltán cégvezető