palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Peter Falk, avagy Columbo hadnagy szobor tervpályázat

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesterének Peter Falk, avagy Columbo hadnagy szobor tervpályázati kiírása Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármestere pályázatot ír ki a Falk Miksa utca (24996 hrsz.) Szent István körút felőli torkolatában kialakításra kerülő teresedés területen elhelyezendő köztéri Peter Falk, avagy Columbo hadnagy szoborra.

Meghosszabbított pályázati határidő: 2013 május 2.

A pályázat célja: Az V. kerületi Falk Miksa utca Szent István körút felőli oldalán egy olyan teresedést alakítana ki Önkormányzatunk, ami helyet biztosít szobor elhelyezésre. Jelen pályázat lehetőséget ad arra, hogy a beérkezett szobor alkotás tervek közül a Bíráló Bizottság előkészítése után a Képviselő-testület által kiválasztott alkotás kerüljön megvalósításra és kihelyezésre a fent megnevezett helyszínen.

Önkormányzatunk keresi azt a nem posztamensen álló Peter Falk egykori színészt ábrázoló egész alakos alkotást, amiben a színész felismerhető és életszerű.

A pályázat jellege: nyílt pályázat

Pályázati útmutatás: Az Önkormányzat honlapján elérhető a szobor tervezett helyének helyszínrajza, amiben külön szoborhely megjelölés található. Az alkotás anyagát illetően kerületünk nem tesz kikötést. A nyertes szoborterv engedélyezési terveit illetően a szobrásznak és tervezőinek a Falk Miksa utca tervezőivel kell majd együttműködnie.

A pályaművek benyújtása:

A pályázatra benyújtandó:

  • Műleírás
  • Elhelyezési tervvázlat (szobor irány megjelöléssel)
  • Az alkotás 1:5 méretarányú terve papír alapon
  • Költségbecslés
  • A pályázó szobrász és tervezőinek adatai (nevek, elérhetőségek)
  • Nyilatkozat, amelyben arról nyilatkozik a pályázó, hogy Önkormányzatunk a szobor helyet terveztetheti, kidolgozhatja, engedélyeztetheti.

A pályázat beadásának helye és határideje: Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata 1051 Budapest, Erzsébet tér 4. földszint

Meghosszabbított pályázati határidő: 2013 május 2.

Letölthető dokumentumok

kiiras_Columbo-Peter Falks.doc

Peter Falk.pdf

A pályaművek elbírálása, eredményhirdetés: A pályázók pályaműveik benyújtásával vállalják, hogy a Bíráló Bizottság döntésének alávetik magukat. A Bíráló Bizottságban a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság és a Kulturális, Emberi Jogi és Nemzetiségi Bizottság vesz részt. A Bíráló Bizottság legkésőbb 2013. április 3-án rendkívüli bizottsági ülés keretében előkészíti az általuk javasolt pályázatokat a Képviselő-testület részére. A Képviselő-testület döntését 2013. április 11-én meghozza, és eredményt hirdet.

Az eredményt a www.belvaros-lipotvaros.hu honlapon Önkormányzatunk teszi közzé, és a nyertessel felveszi a kapcsolatot.

A pályaművek felhasználása: Amennyiben a nem nyertes pályázó a pályázatra igényt tart, akkor a Főépítész Irodán személyesen átveheti azt.

Forrás: http://www.belvaros-lipotvaros.hu/