palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Photo Poetica fotópályázat

photo poetica pályázatMegpróbáljuk vegyíteni a fényképezést és az irodalmat, mégpedig egy egész nyáron át tartó játék keretében. Baksa-Soós Attila író, Burger Barna fotós, valamint a moly segít nekünk ebben.

A játék lényege a következő:

  • Június 1.-től, minden negyedik nap kaptok tőlünk Baksa-Soós Attila két könyve közül valamelyikből egy szövegrészletet.
  • Ezekhez a szövegrészletekhez témában kapcsolódó képeket készítetek, amiket a szövegrészlet nevével ellátva feltöltötök akárhová, és elkülditek nekünk a kép linkjét az info at spottr pont hu-ra.
  • Mi ezeket a képeket egy – a játék kedvéért létrehozott -, aloldalon közzétesszük, a ti dolgotok csak a feltöltés, és a link elküldése nekünk. Minden egyes “könyvlap” posztban is kimegy, valamint az aloldalon könyvlaponként is megjelenik, lapozható formában.
  • A játékban 20 “könyvlap” vesz részt, plusz egy bónusz, amihez Burger Barna készít képet, ő az a fotós, aki zsűrizi a beérkezett pályaműveket.
  • A zsűrizés után Barna +1 képe mellett egy facebook like-okkal kiválasztott közönség kép is bekerül a “rendszerbe”.
  • Az egész móka vége egy kiállítás 2010. szeptember 3-4-5-én Budapesten, a FUGÁBAN, ahol megtekinthetők lesznek a könyvlapok, mellettük a hozzájuk készített nyertes képekkel. A három napon felüli kiállítóhely szervezése még folyamatban van.

A nyeremények, a kiállításon felül
A kiállított képek közötti verseny is érdekes, mivel az egyszemélyes szakmai zsűri által kiválasztott első kép stúdióidőt, valamint a két könyvet kapja ajándékba, a második és a harmadik helyezett egy-egy könyv boldog tulajdonosa lehet.

Feltöltés: http://spottr.hu/2010/05/31/photo-poetica/

Forrás: http://spottr.hu/photo-poetica/

Noivalto-Fesztival_2023