palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pillanatok – Csoportos kiállítási lehetőség fotográfusok számára

ph21Pillanatok – Csoportos kiállítási lehetőség fotográfusok számára a PH21 Galériában.


2016. február 18  – március 8.
Nevezési határidő: 2016. január 31.

A fotográfiára sokan mint a jelentős, kiemelkedő pillanatokat leghatékonyabban megragadó médiumra tekintenek, és ebben van is némi igazság. A pillanat megragadásának számos módja van: egy mozdulatsor egy elemének állóképként kimerevítésétől kezdve annak dokumentálásáig, ahogy egy-egy esemény kibontakozik a kamera előtt. Vannak pillanatok, amelyek az emberek magán- vagy közösségi életében számítanak jelentősnek. Máskor egyszerűen csak belebotlunk egy helyzetbe, amit valamiért különlegesnek találunk, vagy éppen a minket körülvevő világ elemeire csodálkozunk rá, mintha egy időtlen csendéletét látnánk. A fotós az, aki a fényképezőgép kattintásával meghatározza, hogy mi számít jelentős pillanatnak, s hogy a múlandó, az azonnal tovatűnő pillanat hogyan alakul át valami maradandóvá és emlékezetessé.

A PH21 Galéria pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre, melynek témája az elkapott, a megragadott és megörökített pillanat. Minden olyan alkotó munkáját várjuk, aki érdeklődik a téma iránt és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztanák meg alkotásaikat a szélesebb, nemzetközi közönséggel is. A téma a lehető legtágabb értelemben értendő, műfaji és stílusbeli megkötésektől mentesen.

A pályázatra beérkezett munkák közül egy nyertes (‘juror’s choice’) kerül kiválasztásra, és további három alkotás részesül elismerésben (‘honourable mention’). A pályázat nyertese három alkalommal részvételi díj megfizetése nélkül vehet részt a PH21 Galéria következő tematikus pályázatain (mindegyik felhíváson legfeljebb 15 képpel). A nyertes képről készített részletes kritika nemcsak a honlapon, de a kiállítás nyomtatott katalógusában is megjelenik.

További információk:

Pillanatok – Csoportos kiállítási lehetőség fotográfusok számára
Pillanatok – facebook