palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

PLACCC Go karácsony: okostelefonos városi játék

Okostelefonos kultúrnyomozás és kreatív design délután várja az érdeklődőket december 16-án, vasárnap 14 és 17 óra között Budapesten. A második PLACCC Go rendezvényen bárki kipróbálhatja a Tidy City című városi játékot, és újrahasznosított anyagokból készíthet ajándékokat a Ráday utcában. A programok ingyenesek. Karácsony előtt idén egy utolsó játékos összejövetelre, kötetlen beszélgetésre, koccintásra várják az érdeklődőket a PLACCC Fesztivál szervezői vasárnap délután a budapesti Ráday utcában. A második PLACCC Go rendezvényen a Tidy City című, helymeghatározáson alapuló városi játékot próbálhatják ki azok, akik ősszel lemaradtak róla, illetve barátaikat is elhívhatják azok, akiknek tetszett a kultúrnyomozás.

A résztvevők Androidos okostelefonjukra ingyen tölthetik le a játékhoz szükséges applikációt, majd vasárnap délután 2 és 5 óra között útnak indulhatnak a startponttól, a Ráday utca 58. szám alatti Jedermann Kávézótól. Egy különös fotó és egy rejtélyes szöveg alapján egy épületet, szobrot vagy feliratot kell megtalálniuk, amihez a készülék képernyőjén látható térkép és narancssárga ikonok adnak támpontot. Nincs előírt sorrend, és nem kell sietni, hiszen mindenki kényelmesen, a saját ritmusában játszhat. A Tidy City lényege, hogy a játékosok felfedezzék a város rejtett szépségeit. A játékot egyedül vagy két-három fős csapatokban érdemes kipróbálni, az egyetlen feltétel, hogy a résztvevőknél csapatonként legyen egy Androidos okostelefon. A Tidy City a német Richard Wetzel és Michael Straeubig munkája, és jelenleg a Budapestre fejlesztett változata a legnépszerűbb. Az utcai játék után kötetlen közös teázásra, forralt borozásra várják a résztvevőket a PLACCC Go szervezői a Jedermann Kávézóban.

A kultúrnyomozás mellett ingyenes kreatív design délutánt is tartanak 15 és 17 óra között a 2B Galériában, a Ráday u. 47. szám alatt. A ReCreativity lelkes tervezői, Földi Barbara és Sipos Anna a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot hozzák közelebb kreatív alkotásokon keresztül. A foglalkozáson újrahasznosítható anyagokból és a korábbi évek PLACCCC-plakátjaiból lehet füzetborítót, naptártartót és egyéb tárgyakat készíteni. A 2B Galériában Kicsiny Balázs: O. története című kiállítása is látogatható lesz a PLACCC Go ideje alatt.

A különleges városi helyszínválasztásairól és formabontó produkcióiról ismert PLACCC Fesztivál novemberben indította el a PLACCC Go programsorozatot. Az érdeklődők havonta-kéthavonta előadásokon, köztéri akciókon, városi sétákon vehetnek részt, megismerhetik a fiatal művészek, építészek, urbanisták terveit, akiket kreatív ötleteikkel is segíthetnek.

PLACCC Go # 2: Tidy City okostelefonos városi játék

Időpont: 2012. december 16. vasárnap 14.00-17.00

Startpont: Jedermann Kávézó, 1092 Budapest, Ráday utca 58.

Magyarul vagy angolul. Kényelmes cipő javasolt.

A játék egyedül vagy néhány fős csapatban is játszható saját Androidos mobiltelefonnal.

Az applikáció ingyen letölthető innen: http://totem.fit.fraunhofer.de/tidycity/

PLACCC Go # 2: ReCreativity Workshop – kézműves foglalkozás

Időpont: 2012. december 16. vasárnap 15.00-17.00

Helyszín: 2B Galéria (1090 Budapest, Ráday utca 47.)

Facebook eseménymeghívó: https://www.facebook.com/events/538434159509654/

Részletek:

www.placcc.hu

www.facebook.com/placccfesztival

http://recreativityforyou.tumblr.com/

http://www.facebook.com/recreativityforyou

http://www.2b-org.hu/