palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Princeton Arts művészeti ösztöndíj

A Princeton Arts ösztöndíjak, olyan művészeknek ítélik oda, akiknek teljesítménye a művészeti gyakorlat és a tanítás bármely területén kiemelkedően ígéretesnek bizonyult.

A pályázókat pályakezdő képzőművészek, filmesek, költők, regényírók, drámaírók, tervezők, rendezők és előadóművészek közül (a felsorolás nem teljes) választják ki. Olyan pályázók jelentkezését várják, akik számára hasznos lenne két évig egy művészileg élénk egyetemi közösségben tanítani és dolgozni.

A jelenlegi jelentkezési ciklusra vonatkozó információk

A 2023-as Princeton Arts Fellowship pályázati ciklusban kizárólag a Kreatív írás, a Színház és a Vizuális művészetek programjaira fogadnak pályázatokat.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 12. 23:59 (EDT).

Az ösztöndíjasok két egymást követő tanévet (szeptember 1. és július 1. között) töltenek a Princeton Egyetemen, és elvárás a hivatalos tanítás. A szokásos munkafeladat minden félévben egy kurzus tanítása lesz, a kar dékánjának jóváhagyásával, de az ösztöndíjasok felkérhetők arra is, hogy a kurzus helyett művészeti feladatot vállaljanak, például színdarabot rendezzenek vagy táncot hozzanak létre a hallgatókkal.

Az ösztöndíj összege: 90 000 dollár / év 

Az ösztöndíj nem a felsőfokú diplomához vezető munka finanszírozására szolgál.
A jelentkezéshez nem kell amerikai állampolgárnak lenni.
A Princetonon szerzett doktori fokozattal rendelkezők nem pályázhatnak.

Beküldendő dokumentumok

  • önéletrajz
  • három referenciamunka (akár online elérhetőséggel)
  • munkaminták (pl. írásminta, képek, előadásokról készült videólinkeket stb.)
  • egy 750 szavas pályázatot is, amely tartalmazza, hogy az ösztöndíj két évét hogyan szeretné felhasználni munkája fejlesztésére, hogyan járulna hozzá a princetoni művészeti közösséghez tanítás és/vagy produkció révén, és hogyan ösztönzi a sokszínűséget és a befogadást művészi gyakorlatában, tanításában és/vagy kutatásában.

Bővebb információ: lca-fellowships@princeton.edu
Weboldal: https://arts.princeton.edu/fellowships/princeton-arts-fellowship/

#PrincetonArtsFellowship