palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pritt-Ragaszkodjunk a földhöz! Környezetvédelmi pályázat 2010

 pritt pályázatKedves Pedagógus! Köszöntjük a Pritt Pedagógus Klub 2010-es környezetvédelmi pályázatában, melynek címe: „Pritt – Ragaszkodjunk a Földhöz!” A pályázat célja: a környezettudatos életmódra, az újrahasznosítható hulladékok szelektív gyűjtésére nevelés játékos formában a gyermekek oktatási programjának kiegészítéseként. A pályázat célja a gyermekek figyelmének felhívása a háztartásokban keletkező temérdek hulladékra és annak felhasználására.

A pályázatot óvodás és általános iskolás gyerekek részére hirdetjük meg.

Az idén meghirdetett pályázatunk feladata, hogy a gyerekek csapatokban készítsenek újrahasznosítható hulladék anyagokból minél részletesebb földgömböt, és azon helyezzék el megfelelő helyen a szerintük fontos nevezetességeket is.

A pályázat célja
: a környezettudatos életmódra, az újrahasznosítható hulladékok szelektív gyűjtésére nevelés játékos formában a gyermekek oktatási programjának kiegészítéseként. A pályázat célja a gyermekek figyelmének felhívása a háztartásokban keletkező temérdek hulladékra és annak felhasználására.

Pályázás folyamata: A pályázatra jelentkező csapatok vezetői regisztráció után tölthetik fel a pályázatokat a www.pritt.hu honlapra 2010. május 28-ig. Feltöltendő: 5 db fénykép (2 db a végleges műről, 1 db a csapatról, 2 db a készítés folyamatáról).

A pályázat tartalma: A gyerekek minimum 8-10 fős csapatokban készítsenek minél részletesebb földgömböt, és arra ragasszák rá a megfelelő helyre a szerintük fontos nevezetességeket is. A földgömböt a háztartásban felgyülemlett újrahasznosítható hulladékok felhasználásával (pl.: műanyag flakon, újságpapír, hullámkarton, tejes doboz, stb.), ragasztásos technikával kell elkészíteni. Az elkészült földgömbre a világ nevezetességei közül néhányat fel kell ragasztani. Minél kreatívabb, dekoratívabb és látványosabb a mű, annál nagyobb esély van a pozitív elbírálásra. A földgömb átmérőjének legalább 80 centiméternek kell lennie, hogy jól dekorálható legyen – felső méretkorlátja nincs.
A pályázat ismertetésénél hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a hulladékot ne közvetlenül a szemétből vegyék ki, hanem előzetesen mentsék meg a „hozzávalókat” a kidobástól – kimosott, tiszta, higiénikus formában használják fel azokat.

Az eredmények a www.pritt.hu weboldalon lesznek olvashatók 2010. június 7-től.

A pályázat értékelése külön történik óvodai és általános iskolai kategóriában.

Nyeremények: A legjobb műveket megalkotó csapatok díja kategóriánként külön óvodai és általános iskola kategóriában):

  • 1. helyezettek: egynapos kirándulás a csapat részére
  • 2. helyezettek: osztálykirándulás támogatása 100.000 Ft értékben
  • 3. helyezettek: osztálykirándulás támogatása 70.000 Ft értékben

Extra díj: A két kategóriában (iskola/óvoda) első helyezést elért csapatok a Prittel közösen megajándékozzák az iskolájuk/óvodájuk minden egyes diákját/óvodását 1-1 darab Pritt stifttel, a pedagógusokat pedig egy Henkel ajándékcsomaggal.

Munkájukhoz sok sikert, kitartást kívánunk, a gyerekeknek pedig izgalmas perceket a „Ragaszkodjunk a Földhöz” játékhoz!

A pályázattal kapcsolatos kérdéseit felteheti az info[kukac]pritt.hu e-mail címen vagy az alábbi telefonszámokon: Henkel Magyarország Kft +36/1-372-5593, +36/1-372-5501

Letölthető dokumentum

pritt-palyazat

Forrás: http://www.prittworld.hu/index.html