palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pszinapszis képző- illetve iparművészeti pályázat

Pszinapszis pályázatA XVIII. Pszinapszis Kulturális Stábja pályázatot hirdet ambíciózus művészek számára: Képző- illetve iparművészeti alkotásokat várnak.

Kritériumok: festmények, rajzok, grafikák, fotók nevezhetők, a méretek pontos megjelölésével, kép mellékelésével e-mailen. Iparművészeti alkotások közül szívesen látunk bármilyen anyagból és technikával készült alkotást. Kérjük, a méretek megadását és kép csatolását is. Külön kategóriában várunk szobrokat, és video-installációkat is.

Kikötésünk: egy alkotótól maximum 5 pályamű nevezhető.

Jelentkezni a kiallitas@pszinapszis.hu e-mail címen lehet, 2014. március 1-ig.

A  nevezett  mű  bármilyen  témájú  lehet,  azonban  előnyt  jelent,  ha  ez  illeszkedik  a XVIII. Pszinapszis idei főcíméhez, amely a „Láthatatlan Álarcok”, illetve témájához, amely a következőket öleli fel:

„Elgondolkodtál már azon, mit jelent álarcokat viselni?

Csak egy kicsivel kell a felszín alá néznünk, hogy láthassuk a rétegek sokaságát, ami bennünk rejlik. Ha eldobunk egy maszkot, alatta ott rejlik a  következő, ha változik a szituáció,  úgy  váltunk  mi  is  a  viselkedésünkkel.  Az  álarcok,  amelyeket  viselünk, amelyeket különböző helyzetekben magunkra öltünk,  nem csak arra szolgálhatnak, hogy  elbújjunk  mögéjük,  hogy  elrejtsük  magunkat.  Egy álarc magunkra öltésével kifejezhetjük, felerősíthetjük az összetartozás érzését, képviselhetünk egy eszmét. Ezek a maszkok erőssé tehetnek, de ugyanakkor sebezhetővé is. Idén  egy  pillanatra  leengedjük  az  álarcot.  Eljött  az  ideje:  lessünk  be  mögé,  lássuk meg, mit rejtenek a kulisszák, mit rejtünk mi magunk! Talán ennél nehezebb feladat nincs is, mint tiszta tökéletlen valónkban magunkra nézni, úgy hogy nincsen semmi, ami elkendőzze az igazságot. Ki tudja, az is lehet, hogy tetszeni fog, amit találunk.”

A legjobb pályaművek lehetőséget kapnak a XVIII. Pszinapszison való bemutatásra kiállítás formájában, 2014 áprilisában. Mutasd meg a tehetséged Te is!