palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pusztánk kék madara a Szalakóta! rajzpályázat

Rajzpályázat általános iskolások és középiskolások részére, melynek fő témája hazánk fokozottan védett, pusztai madara; a szalakóta! Cél, hogy a pályázatra jelentkezők minél látványosabban örökítsék meg e trópusi pompájú madarunkat, valamint bővítsék ismereteiket a fajról!

Díjazzák a kreativitást és az ötletességet! Az MME Bükki Helyi Csoportja rajzlapon leírásokat, verseket, és egyéb ötletes megoldásokat is szívesen fogad!

A szalakóta, népies nevén „kék csóka” erőteljes testfelépítésű, odúban fészkelő madarunk. Hajdan az egész ország területén megtalálható volt a számára ideális élőhelyeken, azonban a XX. század második felében állománya Nyugat-Európában nagymértékben csökkent. Védelmével jelenleg „A szalakóta védelme a Kárpát-medencében (LIFE13/NAT/HU/000081)” elnevezésű LIFE+ program foglalkozik. Költöző madár, a telet Afrikában tölti, sáskákkal, szöcskékkel és kisebb gerinces állatokkal táplálkozik.

Beküldési határidő: 2016. november 18.

Elvárások:

Rajzlap: A3 vagy A4,
Használható technikák: Ceruzarajz, zsírkréta, vízfesték, grafit, színes ceruza, tus, tinta, szén, festék.. stb.
A művek beküldhetőek, valamint személyesen leadhatóak az Eszterházy Károly Egyetem „D” épületének portáján (3300, Eger, Leányka út 4.)!

A munkák hátoldalára kérjük ráírni a pályázó/szülő nevét, telefonszámát, e-mail címét és az iskola nevét! A 2 korosztály 7 nyertese (általános iskola 1-3. helyezett, gimnázium 1-3. helyezett + 1 különdíj) tárgyi díjazásban részesül, valamint a pályaművek decemberben Egerben kiállításra kerülnek!

A rajzpályázat megvalósulását az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Kara és Eger Város Önkormányzata támogatja.

Elérhetőségek (Hák Flóra):
Tel.: 06 20 358 5986
E-mail:bukk@mme.hu