palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Álomút gyermekrajzpályázat 2016

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet közlekedési hírszerkesztőnek lenni? Lennél útépítő mester? Szívesen kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Szívesen megosztanád ezeket az élményeket az osztálytársaiddal is? Rajzpályázat 1-8. osztályos gyerekek számára „Álomút” címmel.

Ha kérdéseinkre IGEN! a válaszod, akkor nincs más dolgod, mint pályázatunkon elindulni!

Küldj egy rajzot nekünk, aminek a témája az úthoz kapcsolódik, például közlekedés, útépítés, az út és környezet kapcsolata, az úton lévők tájékoztatása (Útinform) stb., hiszen a nyeremény nem más, mint egy osztálykirándulás Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába, a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe!

Pályázati kategóriák

  • 1-2. osztályosok
  • 3-4. osztályosok
  • 5-6. osztályosok
  • 7-8. osztályosok
  • gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek
  • Közönségszavazás

A Magyar Közút a társaság Facebook oldalán (www.facebook.com/MagyarKozut) a beérkezett művek előzsűrizését követően, várhatóan 2017 januárjában közönségszavazást szervez. A legtöbb lájkot gyűjtő alkotás készítőjét egy osztálykirándulással jutalmazzuk. A közönségszavazás pontos időpontjáról a Magyar Közút Facebook oldalán tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A nyeremény

A zsűri döntése alapján mind az öt kategória nyertese, valamint a közönségszavazás győztese oklevélen és tárgyjutalmon túl egy-egy osztálykirándulást nyer a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe.

A nyeremény tartalmazza a nyertes osztályának Kiskőrösre a Közúti Szakgyűjteménybe történő buszos oda-vissza utaztatását, illetve a múzeumi tárlatvezetést, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A gyerekek találkoznak Józsival, a „Robog az úthenger” film főszereplőjeként híressé vált úthengerrel is.

Az osztálykiránduláson kívül a kategória győztesek művei a díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin.

Az osztálykirándulásokon túl 200 db 5000 Ft értékű ajándékutalvány is gazdára talál.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a díjak darabszámán változtasson.

Pályázati feltételek

A  pályázatra egy gyermek egy alkotást küldhet be. A több alkotást beküldő gyermek kizárja magát a művek elbírálásából. A pályázaton magyarországi iskolába járó gyermekek vehetnek részt.

A versenyben kizárólag az A4-es méretű alkotások kerülnek elbírálásra. A műveket paszpartuba vagy egyéb keretbe helyezni tilos! A művek elkészítéséhez bármilyen anyag, illetve technika használható (ceruza, zsírkréta, vízfesték stb.), de egyéb alkotással (például szobor) nem lehet pályázni.

A pályázatra az eredeti példányt szükséges beküldeni, elektronikus formában leadott pályamunkákat nem fogadunk el. Konkrét szervezetet vagy márkanevet tartalmazó képeket nem fogadunk el.

A pályázaton csak olyan alkotással lehet részt venni, amely más pályázaton nem vett részt.

A pályaműhöz csatolni kell a felhívás végén található adatlapot kitöltve. Egy borítékban több pályázat is beküldhető, de minden pályaműhöz külön kérjük csatolni az adatlapot. Azok a pályázatok, amelyekhez nincs csatolva a kitöltött adatlap vagy olvashatatlanul, illetve hiányosan került kitöltésre, nem kerülnek elbírálásra.

Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre kérjük postán vagy személyesen eljuttatni:

Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály
„Álomút” gyermekrajzpályázat
1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

Letölthető dokumentumok

Postára adás határideje: 2016. november 30. éjfél

Az eredményhirdetés várható ideje: 2017. február közepe

A nyerteseket a pályázati adatlapon feltüntetett telefonszámon és/vagy e-mail elérhetőségen értesítjük. A díjazottak nevei és a műveik az eredményhirdetés után megtekinthetőek lesznek a Magyar Közút honlapján (www.kozut.hu).

A beérkezett rajzokat a Magyar Közút vezetőiből és munkatársaiból álló zsűri értékeli.

A pályamű beküldésével a pályázó, illetve a pályázó törvényes képviselője beleegyezését adja a pályázaton való részvételhez.

A pályázaton való részvétellel a készítő a beküldött pályázati anyag felhasználási jogdíjairól egyszer és mindenkorra lemond. A pályázó, illetve a pályázó törvényes képviselője a pályamű beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy alkotása szakmai kiadványokban, oktatásokon vagy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyilvános felületein szerepeljen vagy felhasználásra kerülhessen. A pályázat lezárását követően a beküldött anyagokat nem áll módunkban visszajuttatni, azok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményének tulajdonába kerülnek.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a kommunikacio@kozut.hu e-mail címen lehet.