palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rajz- és videópályázat a Föld élelmezési ellátásáról

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) nemzetközi rajz- és videópályázatot írt ki az október 16-i Élelmezési Világnap alkalmából. A téma: hogyan oldható meg a Föld növekvő lakosságának ellátása a klímaváltozás hatása ellenére.

.

A Föld népességszáma, az előrejelzések szerint meghaladja a 9 milliárd főt 2050-re. Ennyi ember ellátásához a FAO becslése szerint 60 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség. Emellett a kis és családi gazdaságok szenvedik meg leginkább az extrém hőmérsékletet, a szárazságot és az egyéb, az éghajlatváltozás számlájára írható időjárási jelenségeket. Ezért választotta 2016-ban a FAO az Élelmezési Világnap mottójának, hogy „A klíma változik – A táplálkozásnak és a mezőgazdaságnak is változnia kell!”.

A pályázatra 5 és 19 év közötti gyerekek papíralapú, beszkennelt rajzait, festményeit, vagy eleve digitálisan elkészített műveit várják.

Ugyanezen témára reflektálva a 13-19 évesek egy maximum egyperces videót is készíthetnek, amit a YouTube-ra feltöltve, a #WFD2016VideoContest hashtaggel ellátva nevezhetnek.

Bővebb információ: Részletes információ

A pályázatok beadási határideje 2016. szeptember 30.