palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rajzoljunk a csillagoknak! rajzpályázat

A Bakonyi Csillagászati Egyesület rajzpályázatot hirdet a holdraszállás 50. évfordulója alkalmából a 10-18 éves korosztály számára. A pályázat címe: „Rajzoljunk a csillagoknak”.

Témája:

A BCsE egy „Űrbatyu” nevű magas-légköri ballont indít július 20-án Ajkáról, az első holdraszállás 50. évfordulóján. Az Űrbatyu a világűr határmezsgyéjét megközelítve fényképeket készít majd a Földről. Akárcsak az Apollo holdmisszióknak, úgy a mi küldetésünknek is szüksége van egy logóra, mely kifejezi a program lényegét. A pályázó feladata, hogy rajzolja meg az Űrbatyu-küldetés logóját!

A pályázat feltételei:

  • Rajzaidat bármilyen technikával elkészítheted maximum A4-es méretben.
  • Egy nevező csak egy pályaművel pályázhat.
  • A nevezés határideje: 2019. május 31. péntek, 24:00.
  • A pályamű hátoldalára mellékeld a neved, korod, címed és legalább az egyik szülőd elérhetőségét (mobiltelefonszám, email-cím)

Eredményhirdetés: Június 14-én, pénteken tesszük közzé a helyezettek névsorát az egyesületünk Facebook- és weboldalán. A díjazottakat e-mailben és telefonon is értesítjük.

Díjazás:

  • Az I. helyezett logója felkerül az Űrbatyu borítására és egyenesen a csillagokig repül
  • A II. és a III. helyezett könyvjutalomban részesül
  • A pályázaton díjazást elért diákok egyesületünk tagjaival bocsájthatják útjára az Űrbatyut július 20-án, 09:00 órakor, az ajkai jégpálya épülete melletti sportpályáról, a közönségtől elzárt VIP területről

A BCsE ballon-programja az űrkutatás, csillagászat, felfedezés iránt rajongó embereknek, s minden érdeklődőnek szól! Az Űrbatyu július 20-i ünnepélyes indítására várunk mindenkit, hogy közös visszaszámlálás után eresszük útjára küldöncünket a csillagok felé…

A pályaműveket az alábbi címre vagy e-mail címre  várjuk:

Bakonyi Csillagászati Egyesület, 8409 Úrkút, Temető utca 1/B

ferencivanics@gmail.com

Vagy személyesen is átadhatod a BCsE foglalkozásain, melyekről tájékozódhatsz a Facebookon (www.facebook.com/bakonyicsillagaszatiegyesulet), illetve az egyesületünk honlapján (www.bacse.hu).

Tájékoztatást kérhetsz a 0620/556-59-66-os telefonszámon is.