palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rakjuk össze, amink van…-közösségi programok pályázata

mediawawe pályázatA 26. TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE közösségek, közösségi programok jelentkezését várja nemzetközi film, zenei és közösségi együttlétre. Olyan projekteket, csoportokat, egyéneket várnak, akik KÖZÖSSÉG ALAPÚ ötletüket megvalósíthatónak látják a komáromi Monostori Erőd Duna-bástyájának különböző zugaiban, kazamatáiban, vagy a Duna-parti ártéri erdőben, réten, vízparton.

Monostori Erőd és Duna-part – Komárom, 2016. április 27-május 1.

Kizárólag közösségépítő, kapcsolatteremtő, ’aktív’ programokat létrehozó csoportokkal, közösségekkel keressük a partnerséget, az együttlétre eljövők szeme előtt létrejövő, akár több napig alakuló programok megvalósításának területén. Az ötletek épülhetnek a pályázó saját közösségére, műhely/workshop tevékenységére, de lehetnek új közösséget építő formák is. Prioritást élveznek azok a pályázatok, akik a „közönség-mentalitás”-sal érkező szemlélődőket aktivitásra buzdítják, megpróbálják bevonni kisközösségi tevékenységükbe, nem hagyják külső, passzív szemlélődő szerepben.

Összcél egy olyan EGYÜTTLÉT létrehozása, amely alapját, mondhatni fundamentumát sok kis közösség nyitott munkálkodása, bemutatkozása adja, ellentétben a programok sorára, sztárokra és tömegre alapozott fesztiválokkal. Nem kevésbé fontos cél, hogy átjárhatóság legyen, alakulhasson ki a kisközösségek között. És belőlük következzenek a nem hagyományos értelemben vett „programok”. De a legfontosabb cél, olyan környezet kialakítása, ahol ismét „köszönnek egymásnak az emberek”. (Szívesen látnánk egy „köszönést gerjesztő” projektet is.) Mert ott ismét adottá válik az első lépés az új kapcsolatok létrehozása, a közösség létrejötte, kialakítása irányában.

Az Együttlét 2016-os évi speciális témája: KÁOSZ & REND. Tavaly hasonló volt a meglehetősen sikeresen megvalósult „FALAK” tematika. A pályázott program lereagálhatja ezt a témát is, de a kapcsolódás nem kötelező.
 
Pályázók köre:

  • egyének
  • csoportok / baráti körök
  • társulatok/egyesületek, stb.

Jelentkezési határidő:
Kis projektek (1 napos vagy pár órás akciók)
Folyamatosan, de legkésőbb február 28-ig!
Előnybe részesülnek azok a pályázatok, amelyek december 31-ig, a program összeállítás kezdetéig megérkeznek, és amelyek egyértelműen figyelembe veszik a helyszíni adottságokat.

Elbírálás határideje:
Folyamatosan, de legkésőbb január 30-ig (nagy projekt), illetve március 15-ig (kis projekt).
A döntésről, arról, hogy a szervezők a pályázatban javasolt programot/témát adaptálhatónak tartják-e az Együttlét tartalmi elemei közé, értesítést küldünk a pályázók által megadott e-mail címre.

Díj:

  • Bemutatkozási lehetőség a 26. Tartóshullám/Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttléten.
  • Napijegy, fesztivál bérlet – projekttől függően.

Letölthető dokumentumok:
LETÖLTHETŐ JELENTKEZÉSI LAP

Jelentkezési feltételek:

  • Kitöltött jelentkezési lap értelemszerű kitöltése és határidőig való visszaküldése!

További információ és a jelentkezés beküldésének címe:
hartyandi@gmail. com (Hartyándi Jenő)
20/9690-535

A teljes pályázati kiírás: Rakjuk össze, amink van…-közösségi programok pályázata