palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Régi házak üzenete fotópályázat

regi-haz-pályázatSzeged Megyei Jogú Város Önkormányzata fotópályázatot hirdet a város helyi egyedi védett épületeinek, épületrészleteinek művészi módon való megjelenítése és helyi építészeti örökségünk minél tágabb körben történő megismertetése céljából, melyhez kapcsolódóan a zsűri által kiválasztott pályaművekből kiállítást rendez.


Pályázati feltételek:

  • A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól, lakóhelytől függetlenül két korcsoportban (20 év alattiak és 20 év felettiek).
  • A beküldendő képek témája: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 55/2005 (XI. 17.) Kgy. rendeletének 1/a Helyi egyedi védelem alá tartozó épületek, építmények, valamint 1/b Helyi egyedi védelem alá tartozó napsugaras házak mellékleteiben szereplő helyi egyedi védelem alatt álló épületeinek, épületrészleteinek művészi módon való megjelenítése. (A hivatkozott jogszabály megtalálható a www.szeged.hu honlapon, melynek frissítése 2010. májusában várható.)
  • A kiállításra csak 30×40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott fotókat lehet beküldeni. A pályamunkákhoz CD mellékletként kérjük csatolni a fotók közlésre alkalmas felbontású digitális változatát is (300 dpi, 6 megapixel).
  • Egy szerző maximum 5 alkotást küldhet be. A pályázatra sorozatok is beküldhetőek, azonban a sorozatban lévő képek darabszámával együtt sem léphető át a maximális darabszám (5 kép). A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tesz nyilatkozatot.
  • A fotók hátoldalán a nevezési lappal megegyezően szerepeljen a kép sorszáma, a szerző neve és a kép címe, valamint a dokumentált objektum címe (utca, házszám).
  • A beküldött képeket elhelyezzük a www.szeged.hu honlapon. A kiállításra kerülő alkotásokból katalógus készül.
  • A díjazott pályázati anyagok megőrzésre kerülnek a helyi értékvédelemmel kapcsolatos adatbázis részeként archiválva, nem kizárva egy későbbi vándorkiállítás lehetőségét. A tárlattal egyidőben a helyszínen digitális fotóbemutatót tervezünk a kiállításra nem került, de a zsűri által bemutatásra érdemes alkotásokból.

A zsűri tagjai: Győri Lajos (fotóművész, a MAFOSZ elnöke); Dobóczky Zsolt (fotóművész, a Dr Lajos Sándor Fotóklub
elnöke); Dusha Béla (fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja); Tarnai István (a Csongrád Megyei Építész Kamara elnöke); Sz. Fehér Éva (Szeged város főépítésze)

Díjazás korcsoportonként: I., II., III. díjkategóriában; 60 000Ft, 50 000Ft, 40 000Ft értékben

Pályázati naptár:

Beérkezési határidő: 2010. augusztus 12.
Zsűrizés:
2010. augusztus 16. -Értesítés a zsűrizésről: 2010. augusztus 23-ig.
A díjazott és a kiállításra kerülő képek alkotóit az eredményről kizárólag e-mailben értesítjük, továbbá a díjazott és a kiállításra kerülő alkotások listáját közzétesszük a www.szeged.hu honlapon.
Kiállítás megnyitó: 2010. szeptember 2. 17.00 óra -Kiállítás utolsó napja: 2010. szeptember 15.
Visszaküldési határidő: A kiállításra nem kerülő pályaműveket személyesen a kiállítás megnyitója után lehet a Főépítész Osztályon (Szeged, Vár u. 5.) átvenni, illetve a kiállítás után 30 napon belül visszaküldjük.

Beküldési/ beadási cím: „RÉGI HÁZAK ÜZENETE„
Szeged MJV Polgármesteri Hivatal
Fejlesztési Iroda, Főépítész Osztály, 6720 Szeged, Vár u. 5.

Kiállítás helye: EDF DÉMÁSZ Zrt. központi székház, 6720 Szeged, Klauzál tér 9.

Bővebben: www.szeged.hu/oenkormanyzati-palyazatok/7000-regi-hazak-uezenete.html,
valamint Nagyné Rung Évánál tel: 62/564-342 e-mail: rung.eva@szeged.eu
Minden pályázónak eredményes munkát kívánunk!

A pályázat letölthető anyagai:
pályázati kiírás
Nevezési lap
Védett épületek listája

Forrás: http://www.szegedvaros.hu