palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

REmese – Kárpát-medencei magyar gyermekdivat pályázat

Közhírré tétetik: Vándormesék országának királya ezer ruhát rendel mesebeli hőseinek, legkisebb fiúknak és leányoknak! Hétmérföldes csizmát és varázsköpenyt az arra érdemeseknek!

Ki kellő bátorságot érez, hogy e próbán megmérettesse magát, olvasson tovább, hogy a feltételeket megtudja!

 Cím: REmese – Kárpát-medencei magyar gyermekdivat pályázat.

Mottó/Téma: Testre szabott Vándormesék.

Kiíró: Újrahasznosított Mesék Társasága és az Erdélyi Magyarok Egyesülete.

Határidő: 2012.11.18.

Pályázhat: Bárki, bárhonnan.

Kategóriák: Gyermekruhák

Pályázatokat a következő E-mail címre várjuk: remesemail@yahoo.com

Feladat:

I. Gyűjts össze egy tucat értéktelennek tűnő textilanyagot. Nézz magyar népmesét, meríts belőlük ihletet, és alkoss egy 3 ruhás minikollekciót (rajzold meg). Küldd el a REmesének november 18. éjfélig.

II. Ha elektronikus leveled érkezik, melyben az áll, hogy tetszenek a megrajzolt kisruhák, munkához láthatsz, mert a legötletesebb és legszebb ruhácskákat díjazásképpen bemutatjuk ország-világ előtt. Természetesen más értékes ajándékokkal is megjutalmazunk.

A pályázat célja: Az Újrahasznosított Mesék Társasága (REmese) 2009-őszétől olyan kulturális programot indított útjára, amely a Mese, Hagyomány és Újrahasznosítás jegyében szólítja meg a Kárpát-medence amatőr vagy szakképzett, kreatív fiataljait (divattervezők, meseírók, fotó-videósok). Arra ösztönzi őket, hogy helyi kultúrák kölcsönös megismerése alapján alkossanak olyan új stílust, amely a Kárpát-medence hagyományos motívumaiból, szokásaiból merítve egy környezettudatos, hagyománytisztelő világról mesél gyermekruhák formájában.

Technikai specifikáció:

I.Első lépés a Mappa beküldése (2012. nov. 18.).

A mappa a következőket tartalmazza: 1. Inspirációs tábla; Inspirációforrás, anyag és technika leírása (max. 400 karakter).

A beválasztott pályázókat 2012 nov. 20-án e-mailben értesítjük. A továbbjutottak elkészítik a (3 ruhácskából álló) mini kollekciót.

Első divatbemutató: 2012. december 08.

II.A kisruhák megtervezéséhez használt alapanyag: értéktelennek tűnő textilanyagok. Ezek lehetnek szabás által megmaradt textildarabok, drapériák, jó minőségű, de megunt felnőtt ruhák, stb. Nagyon fontos a kényelmes viselhetőség és a kisruhák újszerűsége.

III.Bátran lehet használni magyar motívumokat, technikákat (szőttes, varrottas, gyöngyfűzés, csipkeverés, textilfestés, faragás technikájának használata alternatív módon), viszont fontos, hogy a mini kollekció innovatív legyen, új megoldásokat kínáljon.

VI. A kisruhák lehetőleg legyenek utazásra alkalmas, vagy sportos viseletek. A javasolt méretek: 128-150-es, azaz készüljenek 6-10 éves kislányok és kisfiúk számára.

Díjazás: A pályázat által beválasztott tervezők mindamellett, hogy részt vesznek a REmese által szervezett Kárpát-medencei szakmai csereprogramokon, a kis kollekciókat több bel- és külföldi divatbemutatón a nagyközönség elé visszük, illetve több médiafelületen reklámozzuk.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Projektvezető: Szegedi K. Aliz Torella

Tel: 0620 2498860

E-mail: remesemail@yahoo.co.uk, vagy: s_torella@yahoo.com

Erdélyi Magyarok Egyesülete

Cím: 1056 Budapest, Molnár u. 5..

WEB: www.remese.hu, www.erdelyime.org , www.facebook.com/remesedivat