palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rendezvényterv pályázat általános és középiskolásoknak

Mivel az európai Balassi-kultusz központja kifejezetten ellenzi a gyermekek szeszfogyasztását, és semmiképp sem akar ösztönzést adni ehhez, a 2013. évi Bálint napi Balassi-fesztivál – az európai életérzés ünnepe – alkalmához a méhek és a méz társul. A 2013. február 13-án, 14-én, 15-én, 16-án – szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton – sorra kerülő irodalmi esteknek azokat a Balassi-verseket célszerű megjeleníteni, amelyekben Balassi a méheket hívja segítségül mondanivalójának derűs ábrázolásához.


A pályázat a rendezvény tervét kell, hogy tartalmazza, legföljebb 60 gépelt soros leírásban. Célszerű felsorolni a szereplők nevét, vázolni a rendezvény irodalmi anyagát. Kiváltképp örömmel látják a kiírók a határon túli iskolák pályázatát: Érsekújvártól Újvidékig, Brassótól Kismartonig.

Az iskolai rendezvényeknek egy közös mozzanatuk van: a 2013-ban Balassi-karddal kitüntetett magyar poéta és külföldi műfordító megnevezése a közönség előtt. A kitüntetettek nevét E-levélben kapja meg valamennyi pályázó előzetesen. A rendezvény többi része szabadon alakítható a pályázók ötletei szerint.

A pályaművet 2012. december 29-éig kell a balassi@balassi.eu címre eljuttatni. A legjobbnak talált három rendezvénytervet az európai Balassi-kultusz központja, a www.balassi.eu bemutatja a világhálón, emellett a szervezők és családtagjaik meghívóleveket kapnak a Bálint napi Balassi-fesztivál központi rendezvényére, a Balassi Bálint-emlékkard XVI. alkalommal történő átadására.

Figyelem, fontos kitétel: ez a pályázat nem jár pénzmozgással. A jutalom gy különleges rendezvényen való részvétel lehetősége. Tehát az utazás és a Budapesten tartózkodás költségeit maguk a pályázók viselik, ehhez támogatást nem kapnak; a rendezvényen – amelyen ez a pályázat nem kerül szóba – a közönség soraiban foglalnak helyet.

Tiszta mézzel foly ő édes szava

forrás: www.balassi.eu