palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Részvételi felhívás a Performative Reality Show AllStars Gála-ra

részvételi felhívás! A Performative Reality Show AllStars Gála-ra! Várjuk jelentkezésedet akcióval, performansszal!  Jelentkezni maximum 10 perces darabok (szöveges és/vagy vizuális) partitúráival lehet. Nem ragaszkodunk ahhoz, hogy saját és/vagy új munkával jelentkezz.
Mi a Performative Reality Show?
  • A reality showkra és a tehetségkutató versenyekre jellemző formai elemekből épül fel a show a művészeti szcéna résztvevőivel, akik performatív darabokkal mutatkoznak be.
  • A résztvevőgárda egyrészt meghívott előadókból, másrészt pedig erre a nyílt felhívásra jelentkezőkből áll össze.
  • Az előadók részben a közönség előtt a színpadon  részben viszont  “elzártan” performálnak,  amit egy kamera rögzít, illetve közvetít a galériában, a színpad mögött elhelyezett vetítővásznon.
  • Az esemény ki-mit-tud, illetve reality show jellegét emellett egy-két rátermett konferanszié hozza létre.
  • Négy tagú zsűri értékeli a résztvevőket.
  • A közönség a gálán bemutatott darabokra a galériában elhelyezett szavazólapokon voksolhat, majd pedig fogadásokat köthet a felállított fogadóirodában.
  • A Gálát követő kiállítás a fotó és videó-dokumentációból épül fel.
miért jó ?
Ez a projekt kísérletet akar tenni arra nézvést, hogy a performatív műformákat visszahelyezze a magasművészeti közegbe.
Míg korábban a magyarországi színtéren is helye volt a performanszoknak, akcióknak (ahogy ez más országokban a mai napig így van, pl. Lengyelországban), addig itthon ez marginális amatőrök, illetve a politika játékszerévé vált (lásd Deutsch Tamás ugróiskolája, vagy korábban az árpádsávos zászló kimosása stb.).
Ezalatt progresszív képzőművészek új generációi bizonytalanul tapogatózva alig-intézményi keretek között kísérleteznek a performativitással, komolyabb szakmai visszacsatolások nélkül.
A projekt egy olyan aktív networking kollaboráció, amely keretein belül ismét a generációs szakadékok praktikus áthidalását tesszük lehetővé.
hol lesz ?
A gála 2013. március 16-án a Stúdió Galériában (FKSE), kerül megrendezésre (Rottenbiller utca 35.).
tovább:
Jelentkezni lehet emailben a szervezőknél 2103. március 11-ig:
Hajdu Zsolt:  hajdu.zsolt@kepzo.hu
Ruszty László: rusztylaszlo@gmail.com