palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ritka nyelvvel ritka nagy szerencséd lehet! videópályázat

A Tempus Közalapítvány felhívása rövid videók beküldésére. Van olyan élményed ritka nyelv tanulásával kapcsolatban, amely különlegesen fontos a számodra? Kerültél valaha váratlan vagy vicces helyzetbe, amiből aztán kivágtad magad? Új kultúrát ismertél meg, netán barátokat szereztél? Kaptál egy remek állásajánlatot? Hogyan befolyásolta ez a tapasztalat az életedet?

Oszd meg velünk a történeted! Olyan rövid videókat várunk, amelyekben megosztjátok velünk, hogy milyen különleges élményt szerzett egy-egy ritka nyelv tanulása, ami akár sorsfordító is lehetett. Hazánkban az angolon és németen kívül bármely idegen nyelv a kevésbé gyakran oktatott nyelvek közé sorolható, beleértve a kisebbségi és nemzetiségi nyelveket is. A beküldött videókból válogatást fogunk készíteni projektünk keretében, amelyet az Európai Bizottság támogat. 2013. november 6-ig gyűjtjük a videós élménybeszámolókat!

Hisszük, hogy a te történeted is fontos, ezért próbáld ki magad és küldd el nekünk a videódat! A kiválasztott videók készítői ritka nyelvvel kapcsolatos ajándékot is kapnak!

Hogyan küldheted be a videód?

  1. Töltsd fel a maximum 2 perc 30 mp-es videódat a YouTube-ra (kattints a linkre, amennyiben segítségre van szükséged a feltöltéshez.). A videód címében szerepeltetni kell ezt a kulcsmondatot: Ritka nyelvvel ritka nagy szerencséd lehet.
  2. Töltsd ki az Adatlapot itt: https://docs.google.com/forms/d/1ytF_PIm9sEWp3QrP4_EuG1O8q2CbC52GpD63Gib2s9s/viewform (ez szükséges a jelentkezéshez, ide kell a videód linkjét is beírni).
  3. Beküldési határidő: 2013. november 6. (szerda) 24.00-h.

Azokat a videókat részesítjük előnyben, amelyek inspirálóak, jól érthető a mondanivalójuk és vizuálisan is jó minőségűek.
A videók rögzítésének módja szabadon választható, készülhet mobillal, fényképezővel, HD kamerával stb., nem szükséges profi videó kamerát használnod.

A jelentkező a videója elküldésével automatikusan és ingyenesen engedélyezi, hogy videóját a Tempus Közalapítvány (TKA) honlapján, Facebook-oldalain, publikációkban, kiadványokban közzétegye (ideértve az érintett weboldalakat, egyéb online felületeket). További részvételi feltételek ld. lejjebb.  A TKA a videó bemutatása során biztosítja, hogy a jelentkező neve fel legyen tüntetve. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a felhívás részletei, pl. ütemterv, valamint esetlegesen egyes, nem alapvető elemei menet közben módosulhatnak, kiegészülhetnek.

A kiválasztott videókból készült válogatást a 2014. februárban Budapesten megrendezendő konferenciánkon fogjuk bemutatni.

Amennyiben kiválasztjuk a videódat, a Tempus Közalapítvány munkatársai felveszik veled a kapcsolatot várhatóan 2013. december elején és megkérünk, hogy küldd el az eredeti videó fájlt, ezért azt mindenképpen őrizd meg.

Részvételi feltételek

További információ:
Csernovitz Adél
adel.csernovitz@tpf.hu
Tel.:06-1-237-1300
Tempus Közalapítvány
81093. Budapest, Lónyay u. 31.)
http://www.tpf.hu
oktataskepzes.tka.hu