palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IV. Mobil weekend ötletverseny

A Mobil Weekend első fázisa egy ötletverseny, amelyet Facebookon lett elindítva. A beérkező ötletekből a kiírásnak megfelelőket a közösségi oldalon teszik közzé és egy közönség szavazás folyamán a legjobb 3 a versenybe, mint megvalósítható ötlet bekerül.

A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy a többi pályázat közül a szerintük legjobb további 3-5-öt a versenybe bejuttassák, attól függetlenül, hogy az a közönségszavazáson milyen eredménnyel végzett. A szervezők további két pályázatot várólistára helyeznek, ha bármelyik ötletgazda visszalépne a versenyen való részvételtől.

KI PÁLYÁZHAT?
A pályázaton bárki részt vehet, aki 18. életévét betöltötte és vállalja a verseny feltételeit. Az ötletverseny alapvető feltétele, az egyedi, újszerű ötlet megléte, csak olyan „alkalmazásokat” fogadunk el, amelyek nem sértik mások szerzői jogait, nem hasonlítanak más már meglévő magyar vagy külföldi alkalmazásokra. A szervezők fenntartják maguknak azt a jogot, hogy a nem megfelelő ötleteket kizárják a pályázók köréből, így azok nem kerülnek az ötletpályázatra sem.Az ötletpályázat elindítása után felmerült és bejelentett aggályokat, a szervező bizottság megvizsgálja és megfelelő döntéseket hoz az ügyben. Ötletet „megtámadni” csak olyan fejlesztőknek van joga, aki bizonyítani tudja, hogy a már elkészült alkalmazását másolja valaki, esetleg, hogy a pályázó fejlesztés alatt levő ötletét jogszerűtlenül használja.

Milyen ötletekkel lehet pályázni?
A fejlesztői verseny jellegéből fakadóan csak olyan ötletek nevezését várjuk, amelyek megvalósítását a pályázó még nem kezdte meg, annak megvalósítására még nem kötelezte magát harmadik fél részére.A pályázaton benyújthatóak újszerű ötletek, “alkalmazás-tervek”.A Mobil Weekend keretein belül az ötletek megvalósításra csak abban az esetben kerül sor, ha azok a közönségszavazáson nyertes és a szervezők által kiválasztott ötletek tulajdonosai ehhez beleegyezésüket adják, s azt aláírásukkal az ötletverseny eredményhirdetése után megerősítik. 

A LEADÁS MÓDJA

 • A Pályázó a Mobil Weekend hivatalos Facebook oldaláról elérhető alkalmazás használatával pályázhat.
 • A Pályázó egyidejűleg egy pályázatot nyújthat be.
 • A pályázat benyújtásának záróhatárideje 2013. szeptember 19. 12:00

Díjazás

 • A verseny öszdíjazása: 1 000 000 forint.
 • A Mobil Weekend pénzdíjas verseny, ahol a legjobb csapat 500 000 forinttal lehet gazdagabb!
 • Mindezek mellett különdíjakkal jutalmazzuk a legtehetségesebb és legkreatívabb versenyzőket.

A jelentkezés feltételei 

 • Egy ötletgazda egy ötlettel indulhat a versenyen.
 • A jelentkező 10 sorban ismertesse az alkalmazási területet, az alkalmazás megvalósításának célját, annak lényegét, újításait, innovatív megoldásait, újszerűségét.
 • A pályázati űrlap kitöltésével, és beküldésével erősítse meg, hogy ötlete megfelel a kiírásoknak.
 • Az adatlap kitöltésével erősítse meg a részvételi szándékát, illetve az esetleges versenybe kerülés feltételeinek elfogadását.
 • A jelentkezés módja az alkalmazás ötlet feltöltése a következő webcímre az ott található form kitöltésével: http://fb.mobilweekend.hu

A Pályázó a pályázat benyújtásával egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az Mobil Weekend szervezői és partnerei a Pályázóról riportfilmet, vagy fényképsorozatot készítsen, és az átadott információkat a rendezvény promóciójában, illetve Mobil Weekend szolgáltatásaival kapcsolatos kommunikációjában felhasználja.

A pályázatokat 2013. szeptember 19 napjáig – on-line módon – az erre dedikált webes űrlapok kitöltésével és annak visszaigazoló e-mailjének visszaküldésével nyújthatják be.

2013. szeptember 19-ig a Mobil Weekend Facebook oldalán közönségszavazáson vesznek részt a pályázatok. A szavazás 2013. szeptember 19-én zárul. A közönségszavazás első 3 pályázata automatikusan bekerül a versenybe, ezt egészítik ki a szervezők további 3-5 ötlettel. Így lesz meghatározva a versenyen induló 6-8 ötlet.

Szavazatot az ötletverseny során egyszer lehet leadni, a szavazatok érvényességét a szervezők megvizsgálják. Vitatott forrásból érkező szavazatokat töröljük, az így szavazókat azonnal kizárjuk a versenyből. A bizonyíthatóan like cserélő csoportokból származó szavazatokat érvénytelennek vesszük az ilyen és más fajta manipulációt (robot, fake account, vásárolt like) alkalmazókat a játékból azonnali hatállyal kizárjuk.

A szakmai zsűri a végeredmény kihirdetése előtt megvizsgálja a pályázatokat, és a közönség szavazás győztesei, illetve részvételi feltételeknek mindenben megfelelő pályázatok közül kiválasztja azokat, amelyeket a benyújtott pályázat alapján érdemesnek tart a Mobil Weekenden való részvételre. Ezen pályázókat a szervezők kiértesítik.

Az ötletversenyen beszavazott 3 ötlet, illetve a szervezők által kiválasztott 3 ötlet és azok ötletgazdái részt vesznek az Mobil Weekend 2013 szeptember 20-22-én Budapesten rendezendő eseményén.

Amennyiben a közönségszavazattal bejutott alkalmazások ötletgazdái nem kívánnak részt venni a versenyen, úgy a sorban következő alkalmazás kapja meg a jogosultságot a versenyen indulásra.

Az ötletverseny nem pénz díjas, a győztesek semmilyen ajándékban illetve a versenyen történő induláson túl semmilyen juttatásban nem részesülnek!

Az ötletgazdák a versenyre bejutva teljes jogú csapattagként vesznek részt a versenyen.

Az ötletgazdák a versenyre nevezéssel elfogadják, hogy a Mobil Weekenden megvalósuló alkalmazások ötletének jogait átadják a verseny során a szervezők által összeállított csapatnak.

A győztes csapat, az elkészült alkalmazás szerzői jogairól szabadon dönthet.

Az elkészült alkalmazások esetében a vásárlási szándékkal érkező támogatók ajánlatot tehetnek a csapatoknak. A helyszínen meghatározott konkrét további fejlesztéseket és javításokat javasolhatnak.

Minden alkalmazás tulajdonjoga,az alkalmazást fejlesztő versenyzőknél marad akár kapnak ellenszolgáltatást vagy díjat, akár nem.

FONTOSABB IDŐPONTOK

Az ötletpályázat leadási határideje: 2013. szeptember 19.

Az ötletverseny időtartama: 2013. augusztus 21. – 2013. szeptember 19.

A győztes ötletek a Mobil Weekenden valósulnak meg 2013. szeptember 20-22. között.

További információk: A pályázattal kapcsolatos események folyamatosan nyomon követhetők az esemény hivatalos oldalán illetve a Facebook oldalunkon.

Link: http://www.mobilweekend.hu/az-esemeny/otletverseny/