palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Roma/képmás – Cigány/másképp fimespályázat

A Cine-Fest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Dikh Tv (Első Roma Televízió) filmpályázatot hirdet a romák kreatív és méltó ábrázolásáért.

A felhívásra mindenki – kortól, nemtől, nemzetiségtől – függetlenül jelentkezhet, a nyertes alkotások értékes díjazásban részesülnek és bemutatásra kerülnek a CineFesten és a Dikh Tv-ben.

A Roma/képmás – Cigány/másképp címmel meghirdetett filmes pályázat olyan filmeket vár, amelyekben vizuálisan, kreatívan, új és méltó köntösben mutatják be a sokszínű roma kultúrát, a roma hagyományokat, az identitást, a roma történelemet, képzőművészetet, vagy akár néprajzot.

A filmes műfaj lehet játékfilm, mini-dokumentumfilm, etűd, kísérleti film, animáció, vagy éppen zenei klipek formájában, vagy ezek kreatív keveréke is.

A megvalósítás történhet hagyományosan kamarával, vagy akár mobiltelefonnal is.

Minden stílus és technika megengedett, de a lényeg, hogy az elkészült alkotás megfeleljen a pályázat céljának, vagyis ötletes, újfajta, kreatív, romák emberi méltóságát megtartó és emelő legyen.

A pályázók max. 5 perces alkotásokkal nevezhetnek.

Letölthető dokumentum

Nevezési űrlap

Ha a beküldött produkció elnyeri a szakmai zsűri tetszését, beválogatásra kerül a fesztivál versenyprogramjába, valamint a Dikh Tv -ben és a Dikh Tv youtube csatornáján is levetítésre kerül.

A nyertes alkotások díja:

  • Fődíj – A legjobb film 500.000 Ft
  • A legjobb ötlet 200.000 Ft
  • A legszebb képi világ 200.000 Ft
  • Közönségdíj 200.000 Ft
  • A pályázat időtartama: 2021. július 9. – 2021. augusztus 9.

A Roma-Kép program szakmai felügyeletét a Miskolci Egyetem Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézete látja el.

A pályázatokat 2021. augusztus 9-ig várják.