palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Roma Tehetség Program középiskolásoknak

A Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet olyan középiskolai tanulmányaikat folytató, a 2019/2020-as tanévben tízedik évfolyamát megkezdő tehetséges roma diákok részére, akik az érettségi megszerzését követően belföldi vagy külföldi egyetemeken szeretnének továbbtanulni.

A programban részt vevő diákok a szakmai képzésen túl tagjaivá válnak egy azonos korú fiatalokból álló közösségnek is, amelynek pozitív hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére és világszemléletük alakulására.

A program célja, hogy a diákok megfontolt pályaválasztási döntést tudjanak hozni és megfeleljenek az egyetemi felvételi követelményeknek. A programban való részvétel a felvételt nyert diákok számára térítésmentes. A képzés részleteiről a honlapon tájékozódhat.

A program többek között az alábbi elemekre épül:

  • Ingyenes nyelvvizsga-felkészítő kurzusok
  • Írás- és beszédkészség-fejlesztő tréningek
  • Vitakultúra és érveléstechnika tréningek
  • Személyes mentoráció

A felvételi jelentkezés határideje: 2019. szeptember 15. 23:59.

Az MCC Roma Tehetség Programra az online jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. A felvételi anyagot a határidőig kell elküldeni e-mailben! A jelentkezéshez az alábbi mellékleteket is csatolni kell, amelyeket a felvételi [KUKAC] mcc [PONT] hu e-mail-címre várjuk. Az eredeti dokumentumokat sikeres felvételi esetén a beiratkozáskor szükséges bemutatni.

  • Fényképes önéletrajz
  • Motivációs levél, mely tartalmazza, hogy miért szeretnél a programban részt venni.

A felvételi eljárás menete:
A legjobb pályázati anyagot beküldő felvételizők 2019. szeptember 21-22. között felvételi hétvégén veszek részt, amely során a programhoz legjobban illeszkedő fiatalok kerülnek kiválasztásra. Ekkor kerül sor a kb. 25–30 perces személyes-interjúra, valamint a jelentkező diákok készségeinek és képességeinek megismerésére. A beszélgetés során szó esik a jelentkező céljairól, tanulmányairól, jövőbeli terveiről és érdeklődési területeiről. A felvételi pontszám a beadott pályázati anyag és a szóbeli beszélgetés értékeléséből együttesen képződik.
A felvételi hétvége időpontja: 2019. szeptember 21-22.
A felvételi hétvége helyszíne: Mathias Corvinus Collegium (1016 Budapest, Somlói út 51.)
A felvételivel kapcsolatos felmerülő kérdéseket a felveteli [KUKAC] mcc [PONT] hu címre várjuk.