palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

RÓSÁNÉKÖTÉKA – népi közpénztékozlási pályázat

Segíts a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak elkölteni a 2019-es párttámogatásának azt a részét, melyet nem kell az akciói miatt kirótt büntetésekre fordítania! A Rózsa Sándor II. Népi Közpénztékozló Alap (RÓSÁNÉKÖTÉKA) a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2019-es pártfinanszírozásának elköltésére kiírt pályázata. Magánszemélyek, csoportok, szervezetek jelentkezését várják, akiknek jó ötletük van és ennek megvalósításához pénzre van szükségük.

Tavaly a Kétfarkú Kutyapártnak kampánypénzének nagy részét, kb 150 millió forintot sikerült eltékozolni azokra a projektekre, amelyekre a nép pályázott.
Most ismét finanszírozzák a jó kezdeményezéseket a parlamenti választásokon elért eredményünk alapján járó állami támogatásból, bár lehetőségeik korlátozottabbak.
A jelenlegi pártfinanszírozás enyhén kiegyensúlyozatlan: a következő választásig az MKKP kb. összesen annyit kap, mint amennyit a kampányidőszakban pár hét alatt kellett elkölteni, de a pénz nagy részét megint olyan projektekre fordítja, amelyek minél több ember számára használhatóak, hasznosak, viccesek, jobb lesz tőlük a környék, és szép az élet.
A megpályázható összeg nagysága leginkább a passzivisták tevékenységének jogkövetkezményeitől függ, de az év folyamán reményeink szerint kb 20-40 millió forintot olyan célok támogatására tudnak elkülöníteni, melyek az MKKP küldetésével összhangban örömöt lopnak a közéletbe.

Az MKKP programjaiban, akcióiban évek óta mindenki ingyen, önkéntesen vesz részt. Ezért elsősorban olyan ötleteket várnak, ahol anyagköltségre pályáztok és többen összefogva, önkéntes munkában vállaljátok a megvalósítást.

Az MKKP saját pályázatában önkormányzatként/művészeti akadémiaként jár el, a projektek megvalósítására Általános engedélyt ad, tehát a sikeres pályázatnak nem feltétele a hivatalos engedélyeztetés, ám a hatályos villamossági, statikai, környezetvédelmi, stb. szabályoknak meg kell felelnie és ezt bizonyítani is tudni kell.
Mivel tavaly sok jó terv a támogatni vágyott intézmény elzárkózása miatt nem tudott megvalósulni, ezért most azt kérjük, hogy bizonyosodjatok meg róla, hogy a projekt által támogatott személyek/intézmények a támogatást elfogadják-e.
Egyébként a Párt által adott engedély feljogosít mindenre, aminek az emberek örülnek, nem balesetveszélyes, nem káros az egészségre, nem bántó, nem sértő és nem okoz kárt senkinek. A nyertes pályázatok megvalósításából fakadó esetleges büntetéseket bevállaljuk.

Ez egy olyan pályázat, amit akárki megnyerhet, ha jó ötlete és jó csapata van. Nem baj, ha még sosem pályáztál, láss hozzá, segítünk!

PÁLYÁZATOT NYÚJTHAT BE:
Mindenki. Azaz: magánszemélyek, baráti társaságok, csoportok, szervezetek, intézmények, önkormányzatok, pártok, egyházak.

A PROJEKT:
Lehet helyi, országos, vagy intergalaktikus.

A CÉL:

 • Szívesen támogatunk bármit, ami vicces, hasznos és szép.
 • Közösségépítő – Annál jobb minél többen vesznek részt az elkészítésében, megvalósításban, minél többen részesülnek az előnyeiből.
 • Hangulatjavító –  Az emberek gondolkozását pozitív irányba befolyásolja.
 • Hiánypótló
 • Tartós, hosszabb távon is kifejti hatását  – ha lehet, valamilyen tartós változást indít el.

A téma tehát bármi lehet, amit megvalósításra érdemesnek találsz, pl.:

 • Közösségépítős
 • Városfelújítós
 • Művelődős (Támogatjuk a kultúrharcot is!)
 • Természetvédős
 • Tájékoztatós
 • Bármimásos

A PÁLYÁZÁS MENETE

A pályázat kétfordulós.
Első körben koncepció tervet kell leadni az ONLINE “ŰR”LAP kitöltésével, bemutatva az ötletet és a pályázót.
A pályázatokat e szempontok alapján értékeljük.
Az első körben sikeres pályázók arra szereznek jogot, hogy a második fordulóba jussanak, ahol az ötletük részletes kidolgozását kérjük.
A nyertes koncepciók felkerülnek weboldalunkra, ahol szavazni lehet rájuk. A rajongók tehát a második fordulóban többletpontokhoz juttathatják a projektet.

A nyertes pályázókkal ütemezetten kötünk szerződést.
A pártfinanszírozás havonta érkezik a számlánkra, ezért (hacsak nem konkrét időponthoz kötött a pályázat) a nyertes ötleteket pénzeink beérkezésének ütemében tudjuk finanszírozni. A finanszírozás és a megvalósítás pontos időpontját a szerződéskötéskor a pályázóval egyeztetve határozzuk meg.
A pályázaton nyertes projektek végső megvalósítási határideje 2020. március 31.
A döntések ellen fellebbezésnek helye egyáltalán nincs és valamit von maga után.

HATÁRIDŐK

 • 2018. december 15. éjfél. Koncepciótervek beérkezési határideje
 • 2019. január 15. Koncepciótervek elbírálása
 • 2019. február 28. A nyertes ötletek részletes kidolgozásának határideje
 • 2019. március 31. Kidolgozott pályázatok elbírálásának határideje
  Internetes szavazás lezárása
 • 2019. április 1. – 2020. március 31. A nyertes pályázatok benyújtóival ütemezett szerződéskötés és a projektek megvalósítása.

Letölthető dokumentum

Jelentkezési lap

A pályázattal kapcsolatban további információkért írj az mkkpkampanypenz@gmail.com címre.

A Rózsa Sándor II. Népi Közpénz Tékozló Alap Facebook-csoportban szintén felteheted kérdéseidet, segítünk, ha elakadtál vagy elbizonytalanodtál, vagy megosztanád jó ötleteidet!

Éljen a Párt!

RÓSÁNÉKÖTÉKA – népi közpénztékozlási pályázat