palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rövidfilm forgatókönyv pályázat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat és a Csokonai Művelődési Központ harmadik alkalommal hirdet jeligés pályázatot fiatal magyar filmkészítők számára 10-15 perces rövidfilm (kisjátékfilm) forgatókönyv készítésére, melynek mottója: „Miért szeretek élni?”


Pályázni lehet eredeti és adaptációs tervvel, vagy más pályázatra még be nem adott forgatókönyvvel.

A forgatókönyvek elbírálására szakértő zsűrit kértünk fel: a zsűri elnöke Sándor Pál Kossuth-díjas filmrendező, zsűri tagok: Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész, rendező, Petrányi Viktória producer, Libor Anita filmes szakújságíró, László Tamás polgármester.

A pályázatra készített forgatókönyvet 5 példányban kell benyújtani. Minden példányon jól olvashatóan fel kell tüntetni a jeligét, a szerző neve, illetve adatai nem szerepelhetnek a beadott pályaművön!

A pályázat meghosszabbított beérkezési határideje: 2013. május 7.

Az elkészült forgatókönyvet postai úton az alábbi címre kell eljuttatni: Csokonai Művelődési Központ 1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.

A borítékon a jelige szerepeljen, de a forgatókönyvet tartalmazó dossziéban lezárt borítékban kérjük feltüntetni az alkotó nevét, címét, elérhetőségét!
A 2. fordulóra hívott pályaművek alkotóitól a zsűri referencia filmet kérhet. A találkozó időpontját a zsűri a későbbiekben határozza meg.
A zsűri előreláthatólag 2013. április 19-én hozza meg döntését.
A zsűri által díjazott, megvalósításra javasolt forgatókönyv alapján (videotechnikával) készülő film teljes gyártási költségét külön szerződésben szabályozott keretek között és módon, a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzata, a Csokonai Művelődési Központ közreműködésével biztosítja.

A forgatókönyv/forgatókönyvek alapján elkészült film/filmek 2013. november 15-én a Rákospalotai Mozi -IV. Rövidfilm Szemle nyitófilmjeként kerül/kerülnek bemutatásra.

A film elkészültének és leadásának határideje (végleges fényelt, hangkevert kópia): 2013. szeptember 30.

Forrás: http://www.csokonaimk.hu