palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

SEO mindenkinek – A sikerdíjas keresőoptimalizálás (X)

sikerdíjas keresőoptimalizálás
Egyre több hazai cégben tudatosul, hogy a keresőmarketing hosszú, aprólékos munka, amit jobb profi szakemberekre bízni. Azonban nem mindegy, hogy egy jól menő vállalkozás szeretné még előnyösebb pozíciókhoz juttatni magát vagy egy kisebb cég próbálkozik az indulással.

Egyre több hazai cégben tudatosul, hogy a keresőmarketing hosszú, aprólékos munka, amit jobb profi szakemberekre bízni. Azonban nem mindegy, hogy egy jól menő vállalkozás szeretné még előnyösebb pozíciókhoz juttatni magát vagy egy kisebb cég próbálkozik az indulással.

Egyre több hazai cégben tudatosul, hogy a keresőmarketing hosszú, aprólékos munka, amit jobb profi szakemberekre bízni. Azonban nem mindegy, hogy egy jól menő vállalkozás szeretné még előnyösebb pozíciókhoz juttatni magát vagy egy kisebb cég próbálkozik az indulással. Előbbiek előszeretettel fektetnek nagyobb összegeket marketingbe, míg utóbbiak kétszer is meggondolják, mire költsék a pénzüket. A magyar piacra 2006-ban a net-Position kft. vezette be a sikerdíjas keresőoptimalizálás módszerét, amelyben nem kell vagyonokat költeni bizonytalan marketingeredményekért. Éppen ellenkezőleg, ebben a modellben csak akkor szükséges fizetni a szolgáltatásért, ha az eredmények kimutathatók. Így bármely cég már a kezdetektől hatékonyan építheti keresőmarketingjét, okosan befektetve minden fillért.

Sikerdíjas SEO a gyakorlatban

A keresőmarketing lényege, hogy segítse vállalkozásunk weboldalát minél előrébb kerülni a Google természetes találatainak listáján, ezáltal minél több lehetséges vásárlóhoz eljuttatva szolgáltatásainkat, termékeinket. Ahhoz, hogy egy-egy keresés alkalmával weboldalunk előkelő helyezést érjen el, úgy kell felépítenünk honlapunk struktúráját, tartalmát, valamint linkhálózatát, hogy a Google mindezt a felhasználók számára fontosnak értékelje.

A felhasználó más-más keresett kifejezésre különböző találatokat kap, így azokat a kulcsszavakat kell beépítenünk honlapunkba, amelyekre lehetséges vásárlóink szívesen keresnek, így érve el a kapott találatok között minél jobb helyezést. Nem nehéz kitalálni azonban, hogy azon kulcsszavak esetében, amelyekért nagyobb verseny folyik, nehezebb eredményt elérni. A folyamat annál bonyolultabb, minél nagyobb a verseny az adott kulcsszó kínálta helyezésekért, így a kulcsszóépítést érdemes fokozatosan végezni.

A sikerdíjas keresőoptimalizálás kezdetben olyan kifejezéseket helyez előtérbe, amelyekre szívesen keresnek a vásárlók, ám nem folyik értük akkora verseny, ezért egyszerűbb és olcsóbb gyors eredményeket elérni velük. Ahogy weboldalunk egyre előrébb kerül a találati listán, egyre több vásárlónk és bevételünk lehet. A modell lényege abban áll, hogy az így befolyó összegekből lépésről lépésre egyre nehezebb kulcsszavak esetében is képesek legyünk jobb helyezéseket elérni, egyre hatékonyabbá téve marketingünket és növelve profitunkat.

 

Ne riadjon vissza a nehéz kulcsszavaktól!

A keresőoptimalizálás esetében két szélsőséges vélemény létezik. Az egyik szerint a nehezebb kulcsszavak esetében csak a legnagyobb cégeknek van esélyük eredményt elérni, míg a másik szerint más kulcsszavakkal nem is érdemes foglalkoznunk. Valójában azonban a sikeres keresősmarketing célja olyan tartalmak létrehozása, amelyekben minden kulcsszónak megvan a maga szerepe, hiszen a minőségi online tartalomban a kulcsszavak egymásra épülnek és egymást erősítik.

Jobban elmélyedne a témában? Olvassa el ezt a cikket a hatékony SEO-stratégia fontosságáról!

(x)