palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Sokszínű világ, sokszínű emberek – rajzpályázat diákoknak

vilagbekemenet_logo150A Kultúrák Központja magyarországi szervezete országos rajzpályázatot hirdet a Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért kampány keretein belül „Sokszínű világ, sokszínű emberek” címmel, általános és középiskolák számára. A Kultúrák Központja a megkülönböztetés-mentességgel, kultúrák közötti párbeszéd elősegítésével, menekültüggyel foglalkozik. Egyik legfontosabb célunk a fiatalok körében elősegíteni a toleranciára és szolidaritásra épülő szemlélet kialakítását.

A pályázat témája: Sokszínű világ, sokszínű emberek

Pályázni lehet: rajz-, festményművészeti alkotásokkal (kerülendő technikák: számítógépes grafika, illetve montázs)A munkák mérete maximum A/3-as legyen.

Pályázatra jelentkezhet: általános- vagy középiskolás tanulók

Beküldési határidő: 2009. május 1.

A pályázatokat postán lehet beküldeni az alábbi címre:

Humanista Fiatalok Egyesülete ( Mayer Ágnes) Budapest, 1181 Dobozi utca 79.

A beküldött pályázatokkal együtt kérjük, küldjék el a kitöltött jelentkezési lapot is!

Díjazás: első, második és harmadik helyezett pályamunkák minden korcsoportból.

A zsűri tagjai az országunkban élő különböző kultúrák, közösségek képviselői lesznek. A nyertes pályázatok felkerülnek a www.vilagbekement.hu weboldalra. Ezen kívül valami apró meglepetéssel kedveskedünk minden díjazottnak, lehetőségeinkhez mérten. Fontosnak érezzük a pályázat jellegéből adódóan, hogy ne a nyeremény legyen a motiváció a gyermekek számára, és ennek megértéséhez a tanárok segítségét is kérjük.

A nyertes pályázatokból kiállítást rendezünk Budapesten, 2009. június 6-án. Ezután, szeptembertől egy „vándorútra” indul a kiállítás, Szeretnénk, ha minél több olyan iskolába eljutna, akik csatlakoztak a Világkörüli Békemenet kampányunkhoz!

Várjuk azoknak az iskoláknak a jelentkezést, akik nyitott arra, hogy megrendezzenek egy kiállítást a nyertes rajzokból, és ezt összekössék egyéb programokkal, amelyek célja a toleranciára, megkülönböztetés-mentességre való nevelés (tolerancia nap az iskolában, kultúrák bemutatkozása, nemzetek konyhája ételkóstoló, táncház, ahol különböző táncokat tanulhatnak és ismerhetnek meg a gyerekek, vetélkedő, stb.). Erre vonatkozóan számtalan javaslat kidolgozása van folyamatban, szívesen segítünk, de várjuk is az érdeklődő tanárok, szülők kreatív ötleteit.

További információk: Segítség és információ a program kapcsán Mayer Ágnestől kérhető a 06/70-267-3334-es telefonszámon, vagy a mayer.agnes@gmail.com

Kellemes alkotást kívánunk!

(Forrás: www.vilagbekemenet.hu/portal/)