palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Solidarity Academy 2016

solidacademyA lengyelországi European Solidarity Centre és a József Attila Kör közös pályázati kiírása 20-30 év közötti újságírók számára.


A projektről

A Solidarity Academy 2016. projekt szervezői és partnerszervezetei pályázati felhívást tesznek közzé a visegrádi országokban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) élő fiatal újságírók számára. A Solidarty Academyt tizenkettedik alkalommal szervezik meg, ezúttal 2016. február 21. és 27. között, a lengyelországi Gdańskban.

A Solidarity Academy nemzetközi projekt, amely azért indult el, hogy elősegítse és inspirálja a fiatal európai szellemi közösségek fejlődését. A projekt címe utalás az egykori lengyelországi Solidarność-mozgalomra és az országban akkor végbement békés társadalmi-politikai folyamatokra, amelyek ma is példaként állhatnak előttünk, amikor a modern világ problémáira keresünk megoldásokat. A projekt főszervezője, a gdański székhelyű Europejskie Centrum Solidarności (European Solidarity Centre) ápolja a lengyelországi Solidarność-mozgalom és a lengyel antikommunista demokratikus ellenzék szellemi örökségét.

A Solidarity Academy 2016 workshopjai és előadásai 16 olyan fiatal újságíró, publicista és politikai elemző számára nyújtanak képzési és fejlődési lehetőséget, akik mind európai, mind pedig globális szinten érdeklődnek a geopolitika és a szabadságmozgalmak aktuális kérdései iránt.

Alkalmasság

A Solidarity Academy szervezői összesen 16 olyan fiatal, 20-30 év közötti újságíró jelentkezését várják a 4 visegrádi országból (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország), akik fejleszteni szeretnék újságírói és szerkesztői képességeiket.

Költségek

A szervezők 100 Euró összértékig megtérítik a résztvevők útiköltségét, valamint szállást és fogyasztást biztosítanak számukra a gdański tartózkodás idejére.

Pályázás

A Solidarity Academy 2016. teljes programját itt találja: http://www.ecs.gda.pl/library/File/wydarzenia/EzWnP%202015/SA_2016.pdf

Letölthető dokumentum:

pályázati adatlap 

A pályázati adatlapokat online kitöltve várjuk.

A beküldés határidő: 2015. november 22.

Nyelvtudás: A Solidarity Academy programjai angol nyelven folynak.

Egyéb

Ajánljuk a pályázók figyelmébe a Solidarity Academy 2013-as, 2014-es és 2015-ös eseményeiről szóló filmjeinket.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük lépjen kapcsolatba a lengyelországi szervezőkkel: academy@solidarity.org.pl.

A magyarországi partnerszervezet szintén várja kérdéseit: jak@jozsefattilakor.hu
Projekt koordinátor: Czinki Ferenc (czinkif@gmail.com)

Bővebb információ a projektről: http://www.ecs.gda.pl/title,About_the_project,pid,558.html 

Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/solidarityacademy?fref=ts

Találkozunk Gdańskban!

A projekt szervezői és partnerei: European Solidarity Centre (Lengyelország), The Jan Nowak-Jezioranski College in Wroclaw (Lengyelország), Common Europe Foundation (Lengyelország), The Institute for the Study of Totalitarian Regimes (Csehország), Ad hoc (Szlovákia), József Attila Kör (Magyarország).

A projekt a Visegrádi Alap társfinanszírozásában valósul meg.

További információ:
http://www.ecs.gda.pl/title,Jezyk,pid,782,lang,2.html
http://neweasterneurope.eu/events/1737-solidarity-academy-2016-call-for-applications
https://www.facebook.com/solidarityacademy?fref=nf