palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fénytények alkotói és videó pályázat

deak_17_galeria_logoA Magyar Tudományos Akadémia Fény Éve Programbizottsága támogatásával, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria közreműködésével pályázatot hirdetünk általános és középiskolai tanulók részére olyan két- vagy három dimenziós alkotások, továbbá maximum 3 perces videók készítésére, melyek ötletesen, érdekesen és művészien mutatják be a természetes vagy mesterséges fény szerepét az életünkben, hatását a mindennapokban, az ünnepeken és a fantázia világában (pl.: tudomány, technika, kultúra, hitvilág, képzőművészet, zene, irodalom, környezet,  stb. területén). A mű szólhat a múltról, a jelenről és a jövőről. Lehet komoly és humoros is.

AZ ALKOTÁSOKRA VONATKOZÓ FORMAI KIKÖTÉSEK AZ ALÁBBIAK:

  • 1. A videók beküldése online vagy CD-n történhet. Online cím: deak17galeria@gmail.com vagyinfo@deak17galeria.hu
  • 2. A két dimenziós alkotások leghosszabb oldala maximum 50cm lehet.
  • 3. A három dimenziós alkotások legnagyobb mérete 30cm, tömege legfeljebb 10kg lehet.

Az alkotásokat kérjük kiállításra készen, bemutatható formában (pl.: szükség esetén paszpartuzva; könnyű, egyszerű keretben; üveg nélkül) beküldeni vagy személyesen átadni a következő címen: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 17. I. emelet.

Beérkezési határidő: 2015. november 6. (péntek) 12 óráig.

A megnyitó várhatóan 2015. november 14-én (szombaton) 15 órakor lesz.

A kiállítás 2015. december 31-ig tart. Az alkotásokat a szerzők visszavehetik a Deák17 Galériában 2016. január 4-től, munkaidőben.

A pályamunka kizárólag a pályázó (vagy egy versenyzői csoport) önálló munkája lehet. (Amennyiben a zsűri ennek ellenkezőjét állapítja meg, a pályázót kizárja a versenyből.)

PÁLYÁZATI MUNKÁKHOZ KÍSÉRŐLEVELET KÉRÜNK, AMELY

  • tartalmazza a felkészítő tanár pár soros ajánlását, melyet aláír iskola igazgatója is,
  • tartalmazza a készítő nevét, életkorát, elérhetőségét (telefonszám, cím), valamint
  • a készítő iskolájának és osztályának a nevét, az iskola pontos címét és elérhetőségét,
  • egy rövid indoklást arról, hogy miért kapcsolódik az adott alkotás a fényhez, miért választotta az adott technikát.
  • A 16 évnél fiatalabb pályázók esetében kérjük a szülő, gondviselő írásos hozzájárulását gyermeke munkájának kiállításához.

Tájékoztatjuk a pályázókat, hogy jelentkezésükkel egyúttal azt is kijelentik, hogy hozzájárulnak pályaművük Deák 17 Galéria és az MTA honlapján történő közzétételéhez, illetve a két intézmény által támogatott sajtó- és média orgánumokban való megjelenéséhez.