palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Soma Díj – pályázat tényfeltáró újságíróknak

Göbölyös Soma Alapítvány pályázatA Göbölyös József Soma Alapítvány és a Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot ír ki tényfeltáró újságírók számára.

Az egymillió forinttal járó Soma-díjat 2016 legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotója veheti majd át 2017. január 11-én.

A díjra pályázhat maga a szerző, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, így természetesen egy-egy szerkesztőség is.

Ha környezetében olyan cikkel találkozik, amelyet díjazhatónak ítél, kérjük, jelölje szerzőjét!

Ki jelölhető? Tényfeltáró, valamely magyarországi társadalmi, illetve gazdasági visszásságra fényt derítő, megjelent vagy még publikálatlan újságcikk, vagy cikksorozat szerzője/szerzői.

Ki jelölhet valakit a díjra? Lényegében bárki. A díjra az azt elnyerni kívánó személy maga is pályázhat, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, egy-egy sajtótermék szerkesztősége is.

Mit kell tartalmaznia a pályázati anyagnak? A jelölés alapjául szolgáló írásművet Word formátumban.

Az e-mailnek tartalmaznia kell a jelölt nevét és elérhetőségeit, a jelölő nevét és elérhetőségeit (e-mail cím, levelezési cím és telefonszám), valamint hogy a jelölés alapjául szolgáló írás mely sajtótermék mikori számában olvasható.

Hová és milyen határidővel küldendő be a pályázati anyag?
E-mail cím: diana.sebestyen@transparency.hu

Határidő: 2016. december 10.