palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Sozial Marie pályázat

A Sozial Mare 2018. évi pályázati felhívása társadalmi kihívásokkal, konfliktusokkal, problémákkal foglalkozó innovatív projektek megvalósítására.

KINEK szól a felhívás?

 • Aktuális társadalmi kihívásokkal és problémákkal foglalkozó projektgazdáknak
 • Magánszemélyeknek, gazdasági vállalkozásoknak, a civil szektornak (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek) és az állami szervezeteknek egyaránt  Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia egész területéről érkező projekteknek Lengyelországban, Horvátországban, Szlovéniában és Németországban megvalósuló projektek közül csak a Bécs 300 kilométeres körzetében működőekkel lehet pályázni.

MELYEK a benyújtott projektekkel szembeni elvárások?

 • A projektnek meg kell felelnie a pályázati feltételeknek.
 • Olyan projektek jelentkezését várjuk, amelyek a gyakorlatban már bizonyítottak, és van jövőjük – vagyis, amelyek a pályázat benyújtásakor már értékelhető eredményeket értek el, és lesz folytatásuk is. Lezárt és még csak ötlet stádiumban lévő projekteket nem fogadunk el.
 • A benyújtott pályázat legyen egy olyan társadalmi hatású innovatív projekt, mely megfelel a SozialMarie társadalmi innovációról szóló kritériumainak.
 • Egyszerre több pályázat is benyújtható, de a projekteknek egymástól függetlennek kell lennie, és külön pályázati űrlapon szükséges benyújtani. Korábban már benyújtott projektekkel is lehet újra pályázni, amennyiben korábban még nem részesültek díjban.

A pályázat feltételei:

 • A SozialMarie felhívására olyan projekttel érdemes jelentkezni, amely társadalmi innovációnak számít a SozialMarie társadalmi innovációs kritériumai (lásd: SozialMarie társadalmi innováció kritérium rendszer) szerint.
 • A pályázat akkor érvényes, ha a projekt a beadás idejéig már értékelhető módon megvalósult, ám még nem zárult le. Lezárt illetve még ötlet fázisban lévő projekteket nem fogadunk el.
 • Projekttel jelentkezni Ausztria, Magyarország, Csehország és Szlovákia egész területéről lehet. A Lengyelországban, Horvátországban, Szlovéniában és Németországban megvalósult projektek közül csak a Bécstől 300 kilométer sugarú körön belül megvalósuló projektekkel lehet pályázni.
 • A pályázati adatlapot a SozialMarie honlapján (www.sozialmarie.org), online kell benyújtani.
  A maradéktalanul kitöltött űrlapot minden szükséges dokumentációval együtt legkésőbb a pályázati benyújtási határidő napján 23:55 percig kell online elküldeni.
 • Egy pályázó egyszerre több, egymástól független pályázatot is benyújthat. Kérjük, minden pályázathoz töltsön ki külön pályázati űrlapot. Korábban már benyújtott projekttel is lehet újra indulni, amennyiben az korábban még nem részesült díjban.
 • A pályázatokat két nyelven kell benyújtani: A teljes pályázati anyagot, beleértve a PDF-csatolmányokat a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven kell kitölteni és feltölteni a honlapon. A gépi fordítás nem elfogadható. Kivétel: A Lengyelországból, Horvátországból, Szlovéniából és Németországból érkező pályázatokat elegendő csak angol nyelven benyújtani.
 • A postán kapott kiegészítő anyagokat nem áll módunkban visszaküldeni.
 • A pályázók egyetértenek azzal, hogy a pályázatuk adatlapján nyilvánosként jelölt pontokat és csatolmányokat a www.sozialmarie.org oldalon publikáljuk.
 • A 8. pont szerinti publikálható anyagokat a kiíró archiválja, és a médiának vagy tudományos kutatási célra továbbíthatja.
 • A SozialMarie szakmai zsűri döntését konszenzus alapján hozza a SozialMarie társadalmi innováció kritérium rendszere alapján. A döntés nem támadható meg, jogorvoslati eljárás nem indítható ellene. A díjazottak listáját minden évben a Bécsben rendezett május 1-i nyilvános díjátadó ünnepségen ismertetjük.

HOGYAN lehet a pályázatot benyújtani?

A pályázatot online a honlapunkon lehet benyújtani.
A hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapot 2018. január 23. kedd 23:55 percig kell online elküldeni.
A teljes pályázati anyagot, beleértve a PDF-csatolmányokat a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven kell kitölteni és feltölteni a honlapon. Kivétel: A Lengyelországból, Horvátországból, Szlovéniából és Németországból érkező pályázatokat elegendő csak angol nyelven benyújtani.
Az online adatlap benyújtásának technikai lépéseire, valamint az adatlap köztes mentésére vonatkozó információt a GYIK-ban talál.
Egyszerre több pályázat benyújtásának mikéntjéről bővebb tájékoztatást talál a GYIK-ban.
Az adatlapot csak akkor lehet beküldeni, ha minden kötelező mezőt kitöltött és nem lépte túl a szövegdobozonként meghatározott maximum karakterkotlátot. Az adatlap sikeres benyújtását automatikus visszaigazolás kíséri.