palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

SozialMarie díj 2017

SozialMarie 2012 awardA SozialMarie díj 13. felhívása: olyan kitüntetésre érdemes projekteket keresünk, melyek az egész társadalmat érintő problémákra keresnek és valósítanak meg társadalmi innovatív megoldásokat. Olyan projekteket, amelyek társadalmi innovatív projektet valósítanak meg, melyek aktuális társadalmi kihívásokra, problémákra keresnek megoldást? 


Mostantól Szlovákia teljes területéről is lehet pályázatokat benyújtani. 
Az idei évtől minden pályázatot angol nyelven is be kell majd adni, a nemzetközi tudás- és tapasztalatcsere megkönnyítésének érdekében.

KINEK szól a felhívás?

 • Aktuális társadalmi kihívásokkal és problémákkal foglalkozó projektgazdáknak
 • Magánszemélyeknek, gazdasági vállalkozásoknak, a civil szektornak (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek, egyesületek) és a közigazgatási szervezeteknek egyaránt
 • Ausztria, Magyarország, Csehország és az idei évtől Szlovákia egész területéről érkező projekteknek
 • Lengyelországban, Horvátországban, Szlovéniában és Németországban létrejött projektek közül csak a Bécs 300 kilométeres körzetében működőekkel lehet pályázni.

MELYEK a benyújtott projektekkel szembeni elvárások?

 • A projektnek meg kell felelnie a pályázati feltételeknek.
 • Olyan projektek jelentkezését várjuk, amelyek a gyakorlatban már bizonyítottak, és van jövőjük – vagyis, amelyek a pályázat benyújtásakor már értékelhető eredményeket hoztak, és lesz folytatásuk is. Lezárt projektek és még csak ötlet stádiumban lévő projektek nem fogadhatóak el.
 • A benyújtott pályázat legyen egy olyan társadalmi innovációs projekt, mely megfelel a SozialMarie társadalmi innovációról szóló kritériumainak.
 • Egyszerre több pályázat is benyújtható, de a projekteknek egymástól függetlennek kell Lennie, és külön pályázati űrlapon szükséges benyújtani. Korábban már benyújtott projektekkel is lehet újra pályázni, amennyiben korábban még nem részesültek díjban.

HOGYAN lehet a pályázatot benyújtani?

 • A pályázatot online a weboldalunkon (http://www.sozialmarie.org) lehet benyújtani.
 • A megfelelően kitöltött pályázati űrlapot 2017. január 24. 23:55 percig online kell beküldeni. A teljes pályázati csomagot, a PDF csatolmányokat is beleértve, két nyelven kell benyújtani: a beküldési terület nemzeti nyelvén (a magyarországi pályázók magyarul) ÉS külön mellékelve angol nyelven. Kivétel: Lengyelország, Horvátország, Szlovénia és Németország területéről elegendő az angol nyelvű pályázati anyag benyújtása.
 • A pályázat benyújtása csak abban az esetben lehet sikeres, amennyiben minden kötelező mezőt kitöltöttek és nem lépték túl a válaszonkénti maximum terjedelmet. A sikeres beküldésről automatikus visszajelzés érkezik.

Minden benyújtott pályázatnak lesz egy külön pályázati profilja a SozialMarie adatbázisában http://www.sozialmarie.org

Amennyiben technikai problémái merülnének fel, kérjük, forduljon az irodánkhoz: sozialmarie@sozialmarie.org, +43(0)1/587-7181.