palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

SozialMarie Díj – A társadalmi innovációs projektek pályázata

A SozialMarie – Prize for Social Innovation – idén 16. alkalommal kerül meghirdetésre: kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációkat keresünk Közép- és Kelet-Európa minden szektorából. A SozialMarie Díjat a 15 legjobb társadalmi innováció veheti át 2020. május 1-én Bécsben. Az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap.

A felhívás nyitott magánszemélyek, a civil társadalom, az üzleti és közszféra által megvalósított, társadalmi kihívásokra megoldást kínáló projektek számára.

A pályázat földrajzi területe Magyarország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és az idei évtől Horvátország egészét átfogja.  Szlovéniában a projektek Bécstől 300 km-en belül kell, hogy megvalósuljanak.

A felhívás 2020 január 21-ig áll nyitva, a pályázati benyújtás a honlapunkon keresztül történik.

A legjobb 15 társadalmi innováció Bécsben, 2020. május 1-én a nyilvános Díjátadón veheti át a SozialMarie Díjat. Az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap.

A felhíváshoz kapcsolódó összes információt megtalálja a https://www.sozialmarie.org/hu/palyazati-felhivas oldalon.

MELY projekteknek szól a felhívás?

  • Magánszemélyeknek, a civil társadalomnak (informális csoportok, nonprofit szervezetek, társadalmi vállalkozások), az üzleti szektornak, és a közszektornak egyaránt.
  • Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Horvátország egész területéről érkező projekteknek.
  • Szlovéniában, Lengyelországban és Németországban megvalósuló projekteknél csak a Bécs 300 kilométeres körzetében működő innovációkkal lehet pályázni.

MELYEK a benyújtott projektekkel szembeni elvárások?

  • A pályázatoknak meg kell felelnie a pályázati feltételeknek.
  • Azokat a projekteket tudjuk befogadni, melyek a pályázat benyújtásakor már értékelhető eredményeket értek el, ugyanakkor még futnak. A Lezárt és még csak ötlet stádiumban lévő projekteket nem fogadjuk el.
  • A projektek innovációs szempontból megfelelnek a SozialMarie Társadalmi Innováció Kritériumrendszerének.
  • Egyszerre több projekt is benyújtható egymástól függetlenül külön pályázati űrlapon.
  • A már korábban benyújtott projektek ismét részt vehetnek a felhívásban, feltéve, ha nem részesültek még SozialMarie díjban.

HOGYAN lehet pályázatot benyújtani?
A pályázatot online a www.sozialmarie.org honlapon található pályázati űrlapon lehet benyújtani.
A hiánytalanul kitöltött pályázati űrlapot 2020. január 21. kedd 23:55 percig kell online beküldeni.
A teljes pályázati anyagot két nyelven kell benyújtani: a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven. Kivétel: Szlovénia, Lengyelország és Németország esetében elegendő csak az angol verzió.
Az adatlapot csak akkor lehet beküldeni, ha minden kötelező mező kitöltése megtörtént. Az adatlap sikeres benyújtását automatikus e-mail visszaigazolás kíséri.
Megújítjuk vizuális megjelenésünket és kommunikációnkat. Ennek köszönhetően archiváltuk az elmúlt 15 év összes pályázati anyagát magába foglaló online adatbázisunkat. A jövőben a nyertes és jelölt projektekre helyezzük a hangsúlyt, így csak ezek nyilvánosan elérhetőek az adatbázisban. A pályázatok automatikusan nem kapnak nyilvános projekt profilt a honlapunkon.

Hasznos információk
SozialMarie Társadalmi Innováció Kritériumrendszere
Elbírálás
GYIK a pályázás technikai menetéről
Szakértői zsűri
A Díjról
Kapcsolat az irodánkhoz és az országkoordinátorainkhoz