palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

SozialMarie Pályázat

Újszerű, társadalmi célú projektet valósít meg? Olyan társadalmi hatással bíró innovatív projekteket várnak, amelyek mernek változtatni.

A SozialMarie kiírásra a civil, az állami és az üzleti szektor jelenleg is futó projektjei nyújthatók be Ausztriából, Csehországból, Horvátországból, Magyarországról, Szlovákiából és Szlovéniából.

Tizenöt sikeresen megvalósított, innovatív projekt, amely korunk társadalmi kihívásaira ad választ, összesen 54 000 euró díjban részesül.

Pályázati feltételek

 1. A SozialMarie felhívására olyan projekttel érdemes jelentkezni, amely társadalmi innovációnak számít a SozialMarie társadalmi innovációs kritériumai szerint. A pályázat akkor érvényes, ha a projekt a beadás idejéig már értékelhető módon megvalósult, ám még nem zárult le. Lezárt, illetve még ötlet fázisban lévő projekteket nem fogadunk el.
 2. A pályázaton Ausztria, Magyarország, Csehország, Horvátország, Szlovákia és Szlovénia egész területéről részt lehet venni.
 3. A pályázati adatlapot a SozialMarie honlapján (www.sozialmarie.org), online kell benyújtani.
 4. A maradéktalanul kitöltött űrlapot minden szükséges dokumentációval együtt legkésőbb a pályázati benyújtási határidő napján 23:55 percig kell online elküldeni.
 5. Egy pályázó egyszerre több, egymástól független pályázatot is benyújthat. Kérjük, minden pályázathoz töltsön ki külön pályázati űrlapot. Korábban már benyújtott projekttel is lehet újra indulni, amennyiben az korábban még nem részesült díjban.
 6. A pályázatokat két nyelven kell benyújtani: A teljes pályázati anyagot a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven kell kitölteni és feltölteni a honlapon.
 7. A postán kapott kiegészítő anyagokat nem áll módunkban visszaküldeni.
 8. A pályázók hozzájárulnak azon tartalmak, fotók, videók és mellékletek a www.sozialmarie.org oldalon, valamint a SozialMarie kiadványokban, sajtódokumentumokban, előadásokban és online platformokon történő közzétételéhez, amelyek a pályázati adatlapon erre vonatkozóan külön megjelölésre kerültek. A nyilvános publikáció esetén a pályázó garantálja, hogy ezek mentesek a harmadik személy bármely jogától és a szerzői jogok, járulékos jogok és a harmadik felek egyéb jogai tekintetében biztosítja az Unruhe Privatstiftung per- és kármentességét.
 9. Amennyiben az Ön pályázati anyaga gyermekek vagy fiatalok adatait, fotóit vagy videóit tartalmazza, abban az esetben Ön, mint pályázó felelős azért, hogy a gyermek adatainak felhasználáshoz szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozattal rendelkezzen.
 10. Jelen pályázati felhívásban részt vevőként Ön hozzájárul ahhoz, hogy az Unruhe Privatstiftung és annak adatkezelői a pályázati időszak keretében az értékelési folyamat során kapcsolatba léphessenek Önnel.
 11. A benyújtott adatokat, dokumentumokat, fotó- és videoanyagokat az Unruhe Privatstiftung archiválja, és továbbíthatja a média számára vagy tudományos kutatási célra.
 12. A pályázatokban szereplő személyes adatokat a Unruhe Privatstiftung határozatlan ideig tárolja statisztikai és történelmi célú használatra. Ez az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) által érintett személyiségi jogait nem érinti.
 13. A SozialMarie szakmai zsűri döntését konszenzus alapján hozza a SozialMarie Társadalmi Innováció Kritériumrendszere alapján. A döntés nem támadható meg, jogorvoslati eljárás nem indítható ellene. A díjazottakat minden évben a Bécsben rendezett május 1-i nyilvános díjátadó ünnepségen ismertetjük.
 14. Az adatvédelemről, az adatvédelmi szabályzatról és az Unruhe Privatstiftung iránymutatásairól a www.sozialmarie.org/hu/adatvedelem oldalon olvashat.

A 15 legjobb társadalmi innováció 2024. május 1-én Bécsben veheti át a SozialMarie Díjat.

Ki pályázhat?

 • Magánszemélyek, a civil társadalom (informális csoportok, nonprofit szervezetek, társadalmi vállalkozások), az üzleti szektor, és a közszféra által megvalósított projektek jogosultak a pályázásra.
 • Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovènia és Horvátország egész területéről lehet pályázni.

Az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap.

Teljes pályázati kiírás

A pályázati benyújtás határideje: 2024. január 16. 23:55. 

Kérdése van? Akkor lépjen kapcsolatba a helyi koordinátorral, Tornóczi Zsófiával, aki szívesen segít Önnek.