palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Sportújságíró Diákolimpia® Pályázat

diakolilmpiaA Magyar Diáksport Szövetség meghirdeti a Sportújságíró Diákolimpia® Pályázatát. A pályázatra a Diákolimpia® 2014. április 1. és június 5. között megrendezett országos döntőin vagy azokkal kapcsolatosan készült pályaművekkel lehet pályázatokat beküldeni.

A pályázatok beadási határideje:  2014. június 5. éjfél.

Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra 2014. június 22-én kerül sor a Diákolimpia® utolsó országos döntőjén.

A Magyar Diáksport Szövetség Sportújságíró Diákolimpia® Pályázatán 5-12. évfolyamos, köznevelési intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulók indulhatnak.

Pályázni kizárólag saját munkával lehet.

A pályaműveket a kategóriákon belül két korcsoportban értékeljük:

  • 5-8. évfolyamosok
  • 9-12. évfolyamosok

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton, az alábbi e-mail címen lehet benyújtani. A pályázaton a meghirdetett kategóriákban, korcsoportonként a legjobb pályaműveket díjazzuk.

A pályázathoz a mellékelt adatlap kitöltése szükséges. Az aláírt adatlapot és a pályamunkákat el kell küldeni a sajto@mdsz.hu e-mail címre, illetve szükséges még egy rövid szöveges bemutatkozást is mellékelni. A pályaművek beérkezéséről visszaigazolást küldünk.

Beküldési határidő: 2014. június. 5. csütörtök éjfél

 A következő kategóriákban lehet nevezni:

 1. AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® SPORTÚJSÁGÍRÓJA

A megadott címre tényeken alapuló írással, például tudósításokkal, interjúkkal, riportokkal, vagy publicisztikákkal (jegyzettel, tárcával, karcolattal, kritikával) lehet pályázni. A pályamű témája: a Diákolimpia® döntőiben „a sport, az élmény, az öröm, a verseny bemutatása”. Fiktív, irodalmi írásokat – például verset vagy novellát – nem fogadunk el. A szöveg terjedelme max. 2000 karakter.

A pályamunkákat kizárólag .doc (word) formátumban fogadjuk el.

 2. AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® VIDEOÚJSÁGÍRÓJA

A jelentkezők pályázhatnak kisfilmmel, klippel vagy tudósítással, legfeljebb 3 perc terjedelemben. A téma: a Diákolimpia®döntőiben „a sport, az élmény, az öröm, a verseny bemutatása”. Zenékhez készített videoklipek, mini játékfilmek nem versenyezhetnek.

A pályaműveket kizárólag .avi és .mpg formátumban fogadjuk el.

 3. AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® SPORTFOTÓSA

Erre a kategóriára sport témájú fotóval és fotósorozattal lehet pályázni, előnyben részesítjük a sport, a verseny élményét, örömét bemutató fotókat, valamint az újszerű megközelítéseket.

A pályamunkákat kizárólag .jpg formátumban fogadjuk el.

További feltételek: a kép rövidebb oldala minimum 800, max. 3000 pixel legyen; minden képnek legyen címe; csak fényképezőgéppel készült alkotásokat bírálunk el; manipulált kép beküldése a versenyből való kizárást vonja maga után (a művészi koncepcióba illő változtatás nem számít manipulációnak). Egy pályázó legfeljebb 3 pályaművet adhat be. A sorozatok egy pályaműnek minősülnek, és 2-8 képet tartalmazhatnak.

Nyeremények a Sport TV és a Nemzeti Sport felajánlásával:

  • Az ÉV DIÁKOLIMPIA® SPORTÚJSÁGÍRÓJA kategória nyerteseinek pályaművei megjelennek a Diákolimpia® hivatalos weboldalán, a www.diakolimpia.hu-n; a nyertesek ellátogatnak a Nemzeti Sport szerkesztőségébe és betekintést nyernek a szerkesztőség életébe.
  • AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® VIDEOÚJSÁGÍRÓJA kategória nyerteseinek pályaművei megjelennek a Diákolimpia® hivatalos weboldalán, a www.diakolimpia.hu-n; a nyertesek ellátogatnak a Sport TV stúdiójába, és betekintenek a televízióból jól ismert műsorok és díszletek kulisszái mögé.
  • AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® SPORTFOTÓSA kategória nyerteseinek pályaművei megjelennek a Diákolimpia® hivatalos weboldalán, a www.diakolimpia.hu-n; a nyertesek ellátogatnak a Nemzeti Sport szerkesztőségébe és betekintést nyernek a fotósok és képszerkesztők életébe.

diaolimpia_plakat

Eredményhirdetés:

Minden pályázót június 10-ig értesítünk a pályázata érvényességéről, június 16-ig pedig az eredményhirdetéssel kapcsolatban tájékoztató levelet küldünk. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra 2014. június 22-én, a megrendezendő Diákolimpia® Strandsportok országos döntőjén kerül sor. A beküldött munkákból a diakolimpia.hu és a facebook.com/diaksport oldalakon válogatást mutatunk be az eredményhirdetést követően.

Letölthető dokumentum

ADATLAP

Érdeklődni a Magyar Diáksport Szövetség kommunikációs osztályán, az alábbi elérhetőségeken lehet:

Tel.: 06 1 273-35-76

E-mail: sajto@mdsz.hu

Tovább a pályázatra: http://www.diakolimpia.hu/sportujsagiro-diakolimpia-palyazat/

diakolimpia.hu,  diaksport.eu , facebook.com/diaksport