palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Sulinetwork-díj 2012

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2012-ben megalapítja a Sulinetwork-díjat, amellyel évről évre szakmai elismerésben részesíti azon pedagógusokat és oktatási szakembereket, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

A Sulinetwork-díj elismerésben minden évben legfeljebb három szakember részesül. A szakmai kitűntetés mellett a díjazottak egy-egy kisplasztikát, valamint 100-100 ezer forint pénzjutalmat kapnak, amelyet minden évben a díj kiemelt szakmai támogatója ajánl fel.

A Sulinetwork-díj kiosztása a rendszeres időközönként megrendezésre kerülő Sulinetwork konferencián, ünnepélyes keretek között történik. A Sulinetwork-díj első átadására 2012 februárjában kerül sor a Sulinetwork 2012 konferencián.

A díjazottak köre
A Sulinetwork-díj elismerésben részesülhet minden magyar állampolgárságú pedagógus végzettségű szakember, aki teljesíti a mindenkori díjszabályzatban és az adott évi kiírásban szereplő feltételeket, illetve nem rokona a jelölteket értékelő zsűrinek és nem áll közvetlen szakmai kapcsolatban az adott évben felkért zsűritagokkal.

A Sulinetwork-díjat évente legfeljebb három fő nyerheti el egy független szakmai bizottság döntése alapján. A díjazottak közül legalább ketten a közoktatásban gyakorló pedagógusok, és egyikük lehet olyan közoktatásban dolgozó szakember, aki pedagógus végzettségű ugyan, de szakmai tevékenységét az oktatás más területein fejti ki a közoktatás javára. A szakmai zsűri dönthet úgy is, hogy háromnál kevesebb jelöltnek ítéli oda a díjat, ha ez indokolt.

Jelölés
A Sulinetwork-díjra jelölni csak elektronikusan beküldött dokumentumok formájában lehet pedagógus kollégákat, elismert szaktekintélyeket, egykori vagy jelenlegi tanárokat. A kitüntetésre minden Magyarországon dolgozó, az IKT innovatív alkalmazásai, a digitális írástudáshoz kapcsolódó jó gyakorlatok terjesztése területén eredményeket elért pedagógus, oktatási szakember jelölhető.

A jelölésnek tartalmaznia kell a jelölt szakmai bemutatását és munkásságának ismertetését hivatkozásokkal.

A jelölés két lépésben történik:

  1. a jelölés elektronikus regisztrációja a jelölt és a jelölő személy legfontosabb adatainak megadásával a http://bit.ly/yAwU0V címen (a jelölés tényéről a jelölt értesítést kap)
  2. a jelölt szakmai életútját és munkásságát bemutató, a 5000 karakter terjedelmet nem meghaladó elektronikus dokumentum, ajánlás elküldése a jelölő személy által az elearning@educatio.hu címre

A 2012-es jelölés határideje 2012. február 10.

Az első Sulinetwork-díj átadására 2012. február 17-én, a Sulinetwork Konferencia Díjátadó Gálaestje keretében kerül sor.

Forrás: http://www.ntk.hu/