palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Svájci Alap–Természetvédelmi pályázatok

Svajci Alap pályázatA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) meghirdette a Svájci Hozzájárulás legújabb pályázati felhívását természetvédelem témakörében. A felhívás keretén belül összesen 5 millió svájci frankra (kb. 945 millió forintra) pályázhatnak az érdeklődők.

A 2010. május 5-én megjelent kiírás a Svájci-Magyar Együttműködési Program Környezeti kezdeményezések, biodiverzitás és természetvédelem prioritási területébe tartozik.

Pályázni egyenként legalább 1 millió svájci frank értékű projektekkel lehet az alábbi területeken:

  • A komponens: Védett természeti értékekre való figyelemfelhívás tájékoztató kampányok keretében
  • B komponens: Natura 2000 fajok és élőhelyek megőrzésével kapcsolatos mintaprojektek és tanulmányok

A pályázatok elbírálása két fordulós eljárás keretében történik majd. Jelen felhívás megjelentetésével az első forduló vette kezdetét, amelynek keretében három hónapon keresztül (2010. augusztus 5-ig) várja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a felhívásnak megfelelő projektjavaslatok benyújtását. A beérkezett ötletek értékelésére Magyarországon 3 hónap áll rendelkezésre, ezt követően a magyar javaslatokat megküldik a svájci bírálóknak is, ahol ugyancsak 3 hónapot szánnak a döntésre, így hat hónap után lehet eredménye az első fordulónak.

A pályázati felhíváshoz kapcsolódó teljes dokumentáció megtalálható az NFÜ honlapján, valamint letölthető a következő helyről: http://www.swiss-contribution.admin.ch/hungary/hu/Home .

Svájc – az Európai Unióval kötött megállapodás alapján – a 2004-ben az unióhoz csatlakozott tagországok számára 1 milliárd svájci frank értékben ad fejlesztési hozzájárulást, amelyből Magyarország részesedése összesen 130,738 millió svájci frank.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a pályázati kiírás minden pontjával kapcsolatban fenntartja a változtatás jogát.

Letölthető dokumentumok

  • 4. prioritási terület
  • 4. prioritási terület: környezeti kezdeményezések, biodiverzitás és természetvédelem
  • Focus area 4: environmental initiatives, biodiversity and nature protection

Forrás: NFÜ