palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szabadnapló 2014 novellapályázat

litera pályázatA Netnapló 12 éve a Litera egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rovata. A 2012-ben elindított Szabadnapló című pályázat, a napló új formája, amelyet a Litera szerkesztősége kíván meghonosítani. 2014-ben még mindig van lehetőség a naplóíráshoz kedvet érző tollforgatónak, hogy megcsillantsa tehetségét, megossza gondolatait az olvasókkal.

A pályázatra egy 2 flekk (kb. 3000 karakter) terjedelmű próbanaplót kell beküldeni, bármely napról. A próbanaplókat a szerkesztőség tagjai bírálják el. Havonta egy alkalommal hoznak döntést arról, mely pályázó nyer jogot egész hetes Litera-napló írására.

A pályázat meghirdetésétől folyamatosan várjuk a jelentkezéseket. A szerkesztőség minden hónap elején dönt, hogy abban a hónapban ki ír egy héten át naplót oldalunkon.

Év végén az egyes naplók közül szerkesztőségi szavazással választjuk ki a legjobbat, amelyet díjazunk.

A pályázat feltételei

A próbanapló terjedelme: kb. 3000-8000 karakter.

Beküldési határidő: folyamatos – de kérjük, minden hónap utolsó napjáig érkezzenek be a következő hónapra szánt jelentkezések

Döntések: hónap elején

Kérjük, a Litera emailcímére küldjék: litera@litera.hu
Az email tárgya legyen: Litera – naplópályázat

Eredményhirdetés és díjátadás: 2014. december 30-án, a Litera előszilveszteri partiján

Kérjük, jelentkezésüket a saját nevükön küldjék!
Előnyt jelent, ha valaki egy mondatban megfogalmazza, naplójának milyen témát választott (pl. egy szerkesztőség hétköznapjai, egyetemi élet, budapesti éjszaka, egy hét a gyárban, jegyzetek a könyvtárból, gasztronapló).

A pályázatban részt vehet az is, aki már írt naplót a Literára.

Web: Szabadnapló