palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj

Nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Víz’P’Art Közalapítvány a Szabó Dezső művészeti ösztöndíjat. Az ösztöndíj értéke kétszázezer forint.

A Víz’P’Art Közalapítvány az elmúlt években Szabó Dezső festőművész (1888. december 12. – 1971. március 4.) emlékére létrejött művészeti alap hozamaiból, Szekszárd MJV Humán Bizottsága és esetleges egyedi támogatásokból létrehozott Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjat.

Az ösztöndíj célja: Évente egy fiatal képző- vagy iparművész támogatása alkotói tevékenységének fejlesztése, kiteljesítése, szakmai elképzeléseinek megvalósítása érdekében. Tanulmányaihoz vagy kutatómunkájához nyújt támogatást.

2019. évben a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj: 200.000,- Ft, azaz Kettőszázezer forint

Pályázati feltételek:

  1. Az ösztöndíj elnyerésére pályázhat minden Tolna megyében élő, vagy a megyéből elszármazott, a megyéhez kötődő / köthető, a képzőművészet vagy az iparművészet területén alkotó fiatal művész.
  2. Az ösztöndíj kiírói a pályázók felső korhatárát 35. életévben határozzák meg.
  3. A pályázatnak tartalmaznia kell a jelentkezési lapot (kérje e-mailben vagy töltse le:),
  4. a pályázó művész rövid szakmai életrajzát és eddigi munkáinak bemutatását, valamint a jövőre vonatkozó szakmai elképzeléseit, kutatói tevékenység támogatására történő pályázás esetén rövid kutatási tervet.

A pályázat beadási határideje: 2019. február 25.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el 2019. február végéig.

Az ösztöndíj nyertesének kihirdetése 2019. március 15-ig megtörténik.

A közalapítvány a nyertesnek a díj összegét a szerződéskötést követő 30 napon belül átutalja a nyertes számlájára.

A pályázatokat nyomtatott formában az alábbi címre várjuk:
Víz’P’Art Közalapítvány 7100 Szekszárd, Babits Mihály u. 15.

Elektronikus formában az alábbi e-mail címekre: Lovas Csilla vagy Rühl Gizella

A pályázattal kapcsolatban a fenti e-mail címeken, valamint a 06-74/501-008 vagy 06-30/3853-477 telefonon Rühl Gizella alelnöknél lehet információt kérni.

A nyertes pályázótól a közalapítvány azt kéri, hogy az ösztöndíj elnyerésétől számított két éven belül Szekszárdon, a közalapítvánnyal egyeztetett helyszínen, kamarakiállításon mutassa be alkotásait a nagyközönségnek.