palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Írj újságot a Soros, migráns, CEU szavak nélkül! Pályázat Fideszes és KDNP-s újságíróknak (is)!

A Szabad Pécs első saját, pénzdíjas pályázata egyben küzdelem az általánosítás és megkülönböztetés ellen is. Ha Ön fideszes vagy KDNP-s politikus, a pályázat éppen Önnek szól!

Jelige:

„Lehajolni az apróért, korrekten, kreatívan!”
(Ezt írja levele tárgyának, kérjük!)

Mi nem vagyunk gazdag lap, szóval nem tudunk sokat fizetni, de a cél miatt fontosnak tartjuk kiírásunkat.

Pályázók köre: a Fidesz vagy a KDNP jelenleg is, és pályázati határidőnk végén is aktív, 18 éven felüli  “hivatásos” politikusai – vidéki vagy budapesti politikusok egyaránt pályázhatnak.

Pályázat benyújtásának határideje: 2019. 01. 31. éjfél.

Pályázati munkával kapcsolatos elvárás: olyan írásos 1000-3000 karakteres sajtóközleményeket várunk e-mailen, a szabadpecs@szabadpecs.hu címre, amelyek egy, a mai naptól (01.09.) aktuális, témától magyarországifüggetlen “ellenzéki” belpolitikai eseményt kommentálnak a kormányzó pártok szemszögéből.

Fontos megjegyzés: a sajtóközleményben a következő szavak használatát (és ezek rokon értelmű kifejezéseit) mellőzni kell: migráns, Soros, György, fia, Brüsszel, ENSZ, EU, CEU, csőcselék, kommunista, anarchista. A tiltott szavak használata a pályázó automatikus kizárását jelenti.

További formai megjelenésre vonatkozó megjegyzések: egy pályázó csak egyetlen témával és pályamunkával nevezhet. A pályázatokat word formátumban Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel kérjük megírni. A 1000-3000 karakteres törzsszöveg mellett, kérjük, adjanak “sajtóközleményüknek” címet 10-90 karakter), opcionálisan pedig az elvárt 1000-3000 karakteren felül lead-et is írhatnak, 200-400 karakter terjedelemben. Minden pályázó a saját neve és e-mail címe mellett írja le, mióta tagja az adott pártnak, milyen beosztása, funkciója van, melyik szervezeti egység tagja. Hivatásos politikus alatt azt értjük, aki a magyar parlament, valamelyik magyarországi település képviselő-testületének a tagja, vagy pártja valamely hivatalos szervezetének olyan tagja, aki a pártbéli tevékenységéért fizetést/tiszteletdíjat kap. A képviselő-testületi tagok akkor is pályázhatnak, ha díjazást nem kapnak, vagy nem veszik fel tiszteletdíjukat.

A pályázat díjazása: 10 000 forint pénzjutalom és oklevél, kizárólag a nyertesnek minősített pályázó kapja. Több nyertes esetén többször 10 000 forintot és több oklevelet osztunk ki.

A pályázat bírálói: a Szabad Pécs szerkesztőségének tagjai.

Pályázat kihirdetésének határideje: 2019. 02. 03.

Írj a Soros, migráns, CEU szavak nélkül! Pályázat Fideszes és KDNP-s újságíróknak (is)!