palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szakrális Művészetek Hete felhívás

Szakrális Művészetek Hete 2011Idén is sor kerül a szakrális művészetek hete fesztivál programsorozatra, melynek időpontja: 2011. Szeptember 17-25. A kulturális örökség napjaihoz kapcsolódva.

A csatlakozás lehetőségei: Múzeumok –  szakrális kiállítással, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, zenészek –  szakrális koncerttel, templomok -templom bemutatásával, színházak – szakrális témájú színdarabbal, művészeti egyetemek – pályázatokkal, túravezetők – szakrális tematikájú túrákkal, és minden ötlettel ami segít a lelkünk felemelésében!

A Szakrális Művészetek Hete a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse, melyhez Budapest egyházművészete révén a Kulturális Örökségnapokkal összefogva is kapcsolódott.

A Szakrális Művészetek Hete célja a remény jeleinek felmutatása a kultúrában. A művészet minden ágának bevonásával világítunk rá a Szépre, Jóra, Igazra.

A Szakrális Művészetek Hete Fesztiválhoz Budapest legnagyobb múzeumai,  a Nemzeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, az Iparművészeti Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, számos galéria és kisebb múzeum, művészeti egyetemek, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem,  a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, számos szakmai szervezet, a  Magyar Építészkamara, a Magyar Képző és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Kárpitművészek Egyesülete csatlakozott. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által szervezett Kulturális Örökség Napjaival együttműködve szerveztük meg a nyitott templomok éjszakáját.

Budapest, Győr, Szombathely, Veszprém, Esztergom egyházművészeti gyűjteményei is csodálatos programokkal gazdagították a Szakrális Művészetek Hetét.

A Szakrális Művészetek Hete Fesztiválra meglévő programmal is lehet jelentkezni, ami a rendezvény idején ingyenesen látogatható, hallható.

A Szakrális Művészetek Hete 2007-ben Budapesten, 2008-ban Magyarországon, 2009-től a Kárpát-medencében kerül megrendezésre.

Várjuk minden olyan művész, együttes, intézmény, szervezet vagy magánszemély jelentkezését, aki a Szépség és Igazság bemutatásában örömmel önkéntesen részt vállal, rámutatva az élet, az ember, a teremtett világ csodálatos voltára.

A JELENTKEZÉSI LAPOT 2011. JÚLIUS 30-IG AZ ALÁBBI CÍMRE KÉRJÜK VISSZAKÜLDENI

Letölthető dokumentum

Jelentkezési lap és tájékoztató

JELENTKEZÉSI LAPOT, ha részt kíván venni a programban, az alábbi címre küldje:

e-mailben: ars-sacra@ars-sacra.hu

postán: 1126 Budapest, Márvány u. 28.

faxon: 06-1-214-0858

Programját feltöltheti honlapunkra, online regisztráció után: www.szmh.hu

Forrás: www.szmh.hu