palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szárnypróbálgatók 2015 irodalmi pályázat

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Szépírói Tagozata és a a “FALUDY GYÖRGY Irodalmi Műhely–Csongrád” (ALFÖLD Művészeti Egyesület – Raszter Könyvkiadó) ismét meghirdette  Szárnypróbálgatók 2015. című pályázatát. A pályázati kiírásra magyar anyanyelvű pályakezdő és gyakorló költők, írók jelentkezhetnek.

Kiíró: A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Csongrád Megyei Szépírói Tagozata és a „FALUDY GYÖRGY Irodalmi Műhely–Csongrád”
(ALFÖLD Művészeti Egyesület – Raszter Könyvkiadó)
Pályázat címe: Szárnypróbálgatók 2015.
Pályázhatnak: magyar anyanyelvű pályakezdő és gyakorló költők, írók
Beadási határidő: 2014. szeptember 21-én 2400 óráig

A pályázat célja, hogy az előző évek gyakorlatának sikeres folytatásaként, immáron 12. alkalommal értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson azoknak, akik szakmai megítélés alapján, szerzői önköltséget is vállalva, szeretnék alkotásaikat gyűjteményes kötetben (hagyományosan periodikaként megjelenő országos antológiában) megjelentetni.

A pályázatra szerzőnként maximum 6 vers vagy 3 novella (mese), küldhető be, tematikai meg-kötöttség nélkül. A versek egyenként max. 40 sorosak, a novellák (mesék) egyenként 3 gépelt oldal (kb. 7000 karakter) terjedelműek lehetnek.

A pályamunkákat szakértő zsűri értékeli, bírálja el, s tesz javaslatot kötetben történő megjelenésre. A zsűri döntése végleges. Az értékelő bizottság elnöke: Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő. A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egy éves időtartamra, akik ezáltal jogosultak szerzői jogdíj nélkül Magyarország területén bármilyen formában megjelentetni, közzétenni a műveket. alfoldegyesulet

Nevezési díj 1000 Ft/ pályázó. (A nevezési díjat kérjük postautalványon befizetni az Egyesület 6640 Csongrád, Szép u. 12. sz. alatti címére vagy az elkülönített számlára: 57200048-10024096 számlaszámra. Kérjük nevük és címük pontos feltüntetését).
A zsűri értékelése alapján döntőbe kerülő művekből országos antológia készül. Az előkészített kötetben szereplőknek (az előző évekkel megegyezően) vállalniuk kell 6 db könyv 1.600 Ft/db. önköltségen való értékesítését elővételben, így kerülhetnek be a megjelenő kötetbe. Erről a pályázatot meghirdető Faludy György Irodalmi Műhely 2014. október 12-ig írásban értesíti a szerzőket.
Az antológia 2015. januárjára, a Magyar Kultúra Napjára, periodikaként „Szárnypróbálgatók 2015 – magyar anyanyelvű alkotók országos antológia –” címmel jelenik meg.
A zsűri döntése alapján a minősítést elérő szerzők elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pedig pályadíjat kap. Társszerveink értékes különdíjakat is kiadnak!
A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról, vagy visszatartásáról is.

A pályamunkákhoz kérjük mellékelni a pályázó adatait, rövid szakmai önéletrajzát, publikációs listáját, címét, telefonszámát, ill. arcképének nyomtatáshoz alkalmas minőségű fotóját.

A pályázatok beküldhetők e-mailen: raszterkiado@gmail.com címre, vagy postai úton az Egyesület címére.

ALFÖLD Művészeti Egyesület, 6640 Csongrád, Szép u. 12.
(Információ kérhető: Tel.: 63/788-836 * E-mail: raszterkiado@gmail.com címen)

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a műsorral egybekötött kötetbemutatóra 2015. január 23-án (pénteken) 16 órától kerül sor Budapesten.

A díjakat átadja:

Baranyi Ferenc Góg János
Kossuth-díjas költő Juhász Gyula-díjas költő

Részletekről tájékozódhatnak az Egyesület honlapjáról is: www.alfoldegyesulet.shp.hu