palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Széchenyi újratöltve virtuális alkotópályázat

Széchenyi újratöltve pályázatA Magyar Nemzeti Múzeum virtuális alkotópályázata. Gondolkodtál már azon, hogy a nagyszerű terveknek csak töredéke valósul meg a gyakorlatban? A többi megmarad az íróasztalok fiókjaiban, vagy egyszerűen a nagyot álmodók fejében. Képes vagy arra, hogy új lehetőségeket végy észre az elmúlt századok, évtizedek építészeti alkotásaiban, technikai fejlesztéseiben? Van már olyan példaképed, aki nem csak a tervezésben, hanem a kivitelezésben, magvalósításban is élen járt és túllépett a körülötte látható lehetőségek határain?

Széchenyi István gróf alig pár évtized alatt forradalmi újítások sorát valósította meg, neve mára elválaszthatatlan a Lánchídtól, a Magyar Tudományos Akadémiától, a gőzhajózástól és nem utolsó sorban a lóversenytől. Fővárost teremtett, s nem csupán Magyarország vízrajzi térképét formálta át, hanem emberek tömegeinek a gondolkodását is.

A Magyar Nemzeti Múzeum 2011. március 6-ig látogatható Széchenyi világai kiállítása kapcsán sem vállalkozunk kevesebbre: virtuális művészeti vetélkedővel eredünk a legnagyobb magyar nyomába, hiszen a 21. században könnyedén értelmezhető újra a látvány, a funkció, az anyag, a forma – a számítástechnika alkalmazásával pedig korlátok nélkül, szabadon szárnyalhat a képzeleted!

Készíts fotót, grafikát, tervrajzot, videót, animációt, vagy éppen bármit, amit digitális formában csak képes vagy megálmodni. Tartsd tiszteletben a múlt vívmányait, és keress méltó helyet ezeknek a jelenben! Lépj kicsiket, vagy ugorj hatalmasat, de mindeközben válaszd a legjobb, a leginkább valóság közeli, és mégis magasba törő megoldást, hiszen épp a legnagyobb magyar írta, hogy „Nemzetünknek mindig az volt egyik legnagyobb hibája, hogy vagy nem bízott magában, vagy elbízta magát.”

A pályázatot 7-12. osztályosoknak, két kategóriában hirdetjük meg:

  • Értelmezd újra a legnagyobb magyar innovációit, és töltsd meg azokat modern tartalommal!
  • Légy te a 21. század legnagyobb magyarja és Széchenyi szellemiségét követve tervezd meg azokat a újításokat (technikai, gazdasági, politikai stb.), melyek az ország belső egységét, kapcsolatait építik és felemelkedését szolgálják.

A pályaműved 2011. január 31-ig küldd el DVD-n a Magyar Nemzeti Múzeum címére (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.) „Széchenyi újratöltve” jeligével. A pályázatod az alkotás mellett tartalmazzon egy maximum A/4 oldalas leírást arról, hogy a benyújtott műalkotást hogyan, miért és miként „tölti újra” Széchenyi szellemisége.

Tervezhetsz egyénileg vagy csapatban, a beérkező alkotások között a neves szakemberekből álló zsűri a legkreatívabb, legsajátosabb és leginkább érdekes alkotásokat keresi majd.

A pályázat fődíjai:

  • SAMSUNG digitális fényképezőgép
  • SAMSUNG netbook

Különdíj:
Magyar Nemzeti Múzeum ajándékcsomagja és 2011-es éves VIP bérlet, mellyel minden kiállítás és program látogatható

Pályázati naptár:
Nevezés kezdete: 2010. december 1.
Pályázatok beküldési határideje: 2011. január 31.
Ünnepélyes, díjátadással egybekötött eredményhirdetés: 2011. február 11-én, a Magyar Nemzeti Múzeumban

További információ:
Lovas Judit
1/327 7768
lovas.judit@hnm.hu

Unger Erika
1/327 7718
unger.mnm@gmail.com

„Tőlünk függ minden, csak akarjunk!” Merjünk álmodni!

Forrás: http://www.szechenyivilagai.hu