palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szent Matrix művészeti pályázat

A XV. században élt zürichi Matrix Olomon mongol népi akrobata és szövőinas elmélkedéseinek és tanításainak töredéke csak néhány évvel ezelőtt került napvilágra, ám ez a rövid idő sem bizonyult elegendőnek arra, hogy széles körben ismertté váljanak az oly sokáig titokban pihenő tanok. Az 1879-ben, saját kérésének megfelelően, titokban szentté avatott Olomon élete és munkássága idén új megvilágításba került Béla Glotty mátészalkai hobbitörténésznek köszönhetően, aki titokzatos körülmények között talált rá Szent Matrix naplójára. A feljegyzésekből egy példás életút bontakozik ki, korukat megelőző messzemenő következtetések, intelmek és meglátások.

A Szent Matrix hagyaték gondozásával megbízott Cim-Cim Egyesület a következő felkéréssel fordul a művész urakhoz és hölgyekhez: Fessenek, faragjanak, hímezzenek, hámozzanak, komponáljanak… Szent Matrix életének meghatározó momentumait ábrázolni szíveskedjenek! A szent élettörténetét valamint a birtokunkban lévő feljegyzéseket hamarosan a rendelkezésetekre bocsájtjuk, könnyítve így a nemes feladatot. A hamarosan kézhez kapott anyagot kéretik nemes egyszerűséggel és mély alázattal kezelni!

Beadási határidő: 2012. szeptember 5.

Beadási hely:   
Debreceni Ifjúsági Ház (4025 Debrecen, Simonffy u. 21.)
Cim-Cim Egyesület (4029 Debrecen, Péczely u. 5. II/5.)

Az alkotásokat csak kiállítható formában tudjuk befogadni!

Egyesületünk a beadott műveket egy évig kívánja kezelni, ez idő alatt különféle kiállításokon tervezzük bemutatni őket. Kérjük a csatolt hozzájáruló nyilatkozatot kitölteni és az alkotással együtt elküldeni.

Egyéb információk:

Dóczy Alpár
Telefon: +36 (20) 575-5373
e-mail: lyuhasz.lyacint@freemail.hu

Web: http://lyuhaszlyacint.hu/st-matrix/