palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szerencsejáték Zrt logótervezés és szlogen pályázat

szerencs1A Szerencsejáték Zrt. meghívásos pályázatot hirdetett.  Az ajánlat a Szerencsejáték Zrt. felelős játékszervezéssel kapcsolatos elkötelezettségét és ez irányú tevékenységét megjelenítő logó elkészítésére irányul.

A felelős játékszervezés egy olyan a nagy állami lottótársaságok iránti elvárás Európában, amely kötelezettséget ugyan nem jelent, de amelyet megvalósítani és betartani komolyan gondolkodó társaságoknak úgymond illik. A felelős játékszervezés köznyelvre lefordítva azt jelenti, hogy egy szerencsejáték szervező cég mindent megtesz annak érdekében, hogy a játékosai mértékkel játszanak. Csak néhány kiragadott példa arról, hogy ez mit foglal magában:

  • Kutatásokat szervez és finanszíroz arról, hogy az adott országban kiket és hogyan érint a játékfüggőség, kik a veszélyeztetettek.
  • A felelőséggel gondolkodó játékszervező gondosan ügyel arra, hogy reklámjai ne keltsenek szerencsejáték iránti vágyat kiskorúakban.
  • Komolyan oktatja mindazokat, akik termékeiket az ország különböző pontjain eladják (különösen szigorúan ellenőrzi azt, hogy kiskorúak ne vehessenek részt semmilyen szerencsejátékban, de azt is tanítja, hogy hogyan lehet felismerni egy szenvedélybeteget).
  • Minden kommunikációjában gondosan ügyel arra, hogy felhívja a játékosok figyelmét a játékok veszélyeire.
  • Játékait kategorizálja és csak olyan játékokat vezet be, amelyek nem tartoznak a függőség kialakulásához vezető legveszélyesebb kategóriába.
  • Az interneten játszható szerencsejátékokhoz olyan szoftvert fejleszt és alkalmaz, amelyen a játékos önmagát korlátozza, tehát a játék elején meghatározza mennyi pénzért játszik és hiába fogja el a játékszenvedély, a rendszer ezt a határt nem engedi túllépni.
  • Lehetőséget teremt arra, hogy honlapján mindenki tesztelhesse önmagát és megvizsgálhassa mennyire szenvedélyes játékos.
  • A forgalmazó helyeken éppúgy, mint az interneten, mindenkor tájékoztat arról, hogy az úgynevezett függő játékosok hova, kihez fordulhatnak szenvedélybetegségükkel.

Cél: Legyen a Szerencsejáték Zrt-nek egy olyan logója, amely mindenhol megjelenik ahol a társaság a felelős játékszervezés, a mértékletes játék érdekében tett erőfeszítéseiről van szó. Ez a logo azonban nem egy önmagában megjelenő képi elem, hanem mindig a Szerencsejáték Zrt. logója mellett, azaz azzal együtt jelenik meg.

Üzenet: A Szerencsejáték Zrt. mindent megtesz azért, hogy a játékosok tisztában legyenek a játék kockázatával, és ha a játék mellett döntenek, akkor mértékkel játszanak.

Elvárás: Logó tervezése

Alternatív feladat: Az egységes nemzetközi mintának megfelelően a felelős játékszervezés szlogenje: „Játsszon mértékkel!” Ezzel együtt a társaság nyitva áll minden hasonló tartalmú, de jobban hangzó szlogen értékelésére és elfogadására, amellyel a pályázó előáll. A logó elfogadásának nem feltétele a szlogen elfogadása, a két kérdést külön kezeljük.

Ajánlatukat (grafikai tervek, látványtervek, és tételes árajánlat) nyomtatott formában, két példányban 2009. február 8-ig várjuk a Szerencsejáték Zrt. 1015 Budapest, Csalogány u. 30-32. címre, Nagy Csilla részére.

Az ajánlati anyag elbírálásának feltétele a fentiekben megfogalmazottak maradéktalan teljesítése.

Az esetlegesen felmerülő kérdéseikkel Nagy Csillát (30/377-0160) szíveskedjenek keresni.

A nyertes grafikai tervvel a szerződéskötést követően az Szerencsejáték Zrt. szabadon rendelkezik, beleértve az átdolgozást is, a grafikai tervek szerzői jogaival kapcsolatos rendelkezési jogot örökáron az ügynökségtől megszerzi.
A Szerencsejáték Zrt. nem köteles eredményt hirdetni, tehát a pályázatot eredménytelennek is nyilváníthatja.

Forrás: http://hok.mome.hu/content/view/591/1/