palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szerinted? pályázat fiatal európai demokratáknak

EDAz Európai Unió betokosodott struktúrája és működése egyértelműen újragondolásra érett, azokat a jelen feladataihoz kell igazítani. Az európai közösség átalakítása ugyanakkor csakis a progresszivitás, a szolidaritás, a józan kompromisszumokra való törekvés és az együttműködés mentén lehet eredményes. Szerintünk Magyarország helye egy egységes, felvilágosult és együttműködő Európai Unióban van. De vajon Te mit gondolsz arról, hogyan kellene átalakítani, jobbá tenni az európai közösséget és annak intézményrendszerét? Szerinted mit köszönhet Magyarország az európai közösségnek? Szerinted miként tudna jobban és eredményesebben megfelelni az Európai Unió a gazdasági és politikai krízis kihívásainak? Szerinted a kétsebességes Európa megteremtése vagy a mélyebb integráció a hosszú távú megoldás hazánknak? Az Európai Egyesült Államok víziója vagy inkább a nemzetállamok laza szövetsége az Unió jövője?

Pályázni minimum három, maximum tíz oldalas, szabályosan gépelt, magyar nyelven elkészített esszékkel vagy elemzésekkel lehet. A pályázóknak minden esetben csatolniuk kell egy fényképes önéletrajzot is. A beérkezett pályaműveket az Európai Demokraták Egyesülete által felkért szakmai zsűri bírálja majd el, a legjobbakat – a pályázók fényképével együtt – az europaidemokratak.hu weboldalon publikáljuk és közönségszavazásra bocsájtjuk.

A pályázatokat 2016. május 1-ig várjuk az info@europaidemokratak.hu e-mail címen, előírt korhatár nincs. Kérjük a pályázókat, hogy az esszéjüket tartalmazó levél tárgyába ezt írják: “ED-pályázat”. A pályázók esszéjük beérkezéséről elektronikus visszaigazolást kapnak.

A szavazás során a legtöbb voksot szerző első három pályázat szerzője egyhetes, brüsszeli ösztöndíjban részesül, amely során megismerkedhet az Európai Parlament működésével és az európai intézményrendszer vezetőivel.