palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Sziget WAMP UP Design pályázat 2010

sziget wamp 2010 pályázatMilyen Sziget pólót vinnél haza 2010-ben? Mi lesz a Fesztivál kulttárgya idén? Szállj be a ringbe és diktáld Te a trendet az idei egy hét együttlét alatt…. A felnőttkorba lépett Sziget Fesztivál a Te stílustanácsodra kíváncsi! A 2010-es esztendővel nagykorúvá érett a hazai legnagyobb zenei- és kulturális fesztivál, mely – állandó megújulásaihoz illeszkedve – nem csupán korát tekintve haladt előbbre, vizuális szemléletetében is. Többszáz koncert, DJ fellépés, színházi, civil- és oktatási program levézénylését követően, ismét új korszakába lépett Európa egyik legfontosabb nyári fesztiválja. A zenei nagyágyúk szerepeltetése mellett most WAMP-al együtt működve trendtudatos arcot növeszt magának.


A WAMP havonta rendezett vasárnapi designvására az elmúlt négy évben városképi jelentőségű eseménnyé nőtte ki magát. A fiatal hazai divattervezés és design kihagyhatatlan zarándokhelye, ahol felöltözhetsz, levetkőzhetsz, hátradőlhetsz, ihatsz, ehetsz, lakást rendezhetsz. A WAMP amellett, hogy havonta feltálalja a legfrissebb magyar design gyöngyszemeit, olyan tagszervezetként is működik, melynek legfontosabb célja, hogy a designt közelebb hozza a nagyközönséghez, és a kifinomult, de mégis progresszív tárgykultúra- és viselet iránti igényt fontos hazai szemléletté tegye. A WAMP idén nyáron ünnepli negyedik születésnapját! Ennek alkalmából szeretné beoltani a Sziget Fesztivált a design szellemiségével és ebben a körben Te nyerheted a legtöbbet! Tervezd meg a Sziget új pólóját, vagy a Fesztivál Tárgyát és Tiéd lehet egy két személyes VIP belépő a Sziget Fesztiválra!!! A legjobb pólótervet pedig meg is valósítjuk. Kihagynád? A Sziget és a WAMP “SzigetWAMP UP néven Design pályázatot hirdet .

1. A pályázat tárgya
Pályázaton két kategóriában lehet pályázni

a) Sziget Póló

Tervezd meg Te a 2010-es Sziget Fesztivál pólóját, amit Te is szívesen viselnél! Férfi, női, fekete, fehér, szürke – bármi jöhet! Semmi kiegészítő, varrt, ragasztott dekorációs elem: csak a Sziget logo és a Te víziód fér el a pólón! Rugaszkodj el a középre helyezett logo-t ábrázoló jelentéktelen gönctől és tervezz valódi alap darabot! Szitanyomással megvalósítható mintákat tervezz, maximum 4 szín felhasználásával. A kontúr használata is egy színnek számít, a póló alapszíne pedig fekete, fehér és szürke lehet.
Egy tervező legfeljebb 3 tervet nyújthat be.

b) A Sziget tárgya
Tervezd meg a Sziget 2010 kult-tárgyát! Az intelligens sörnyitótól a sátorkereső csipogón át bármi jöhet, ami a szigeti életforma alaptartozékaként működik. A fesztiválközegben való lét alapvető kiegészítőjeként olyan ikon-tárgyat keresünk, ami különleges, de mégis használható, és könnyen mozgatható; tükrözze az unikális Sziget-hangulatot, de legyen mégis formabontó, vicces, elszállt és persze környezetbarát. Egy tervező legfeljebb 1 tervet nyújthat be.

2. Hogy válhatsz kultdesignerré?

A pályázat egy fordulós: A június 28-ig beérkezett póló grafikákat, sziget tárgy látványterveket egy hattagú zsűri fogja elbírálni és ezek közül választja ki a legjobb húsz, majd végül az öt legigényesebb, díjazott munkát. Az eredményhirdetésre a július 18-i WAMP keretében (WAMP Design Vásár; Erzsébet tér) kerül sor, ahol a legjobb tervek egy kiállítás keretében is megtekinthetőek lesznek. A további tíz bekerült pályamunka a Sziget és a WAMP facebook oldalain lesz látható, ahol szavazni lehet rájuk, a legtöbb szavazatot kapó munka pedig közönségdíjban részesül. A díjazott majd legyártásra kerülő munkákat a Sziget Fesztivállal párhuzamosan megrendezett augusztus 15-ei WAMP keretében láthatja a közönség.

3. Díjazás- Mindkét kategóriában

 • A legjobb 5 póló- és legjobb 5 tárgypályázat kétszemélyes VIP hetijegyet kap a 2010-es Sziget Fesztiválra
 • A legjobb 20 pályamű nyilvános megjelenést kap és bemutatásra kerül
 • A zsűri és a közönségszavazás során a legjobbnak ítélt 1-1 pólótervet a Sziget saját költségen legyártja és forgalomba hozza a tervező nevének feltüntetésével.

*Kondíciók és feltételek: A nyeremények készpénzre át nem válthatók, és más személyre át nem ruházhatók. A nyereményre esetlegesen közvetlenül alkalmazandó valamennyi SZJA, EHO fizetési kötelezettséget, továbbá a nyereményekkel kapcsolatban közvetlenül felmerülő adó vagy egyéb esetleges járulék megfizetését is a Pályázat kiírója vállalja.

4. Zsűri és értékelési szempontok
A június 28-ig beérkezett pályamunkák elbírálását egy hat fős, szakmai zsűri látja el. A zsűrizés június 29. és július 7. közt történik.

A pólótervek zsűrizési szempontjai:

 • trendi, stílusos, innovatív, egyedi, kreatív grafika
 • könnyen legyártható, sokszorosítható
 • kereskedelmi forgalomba hozható
 • Sziget hangulatát idéző

A Sziget tárgyának zsűrizési szempontjai:

 • Trendi, stílusos, újszerű, egyedi
 • Használhatóság, funkcionális szempontoknak való megfelelés
 • Sziget területén történő könnyű mozgathatóság- és használhatóság
 • Anyagválasztás, illetve a munka eredetisége
 • Költséghatékonyság

5. Határidők

 • Pályázati anyagok benyújtásának határideje: 2010. június 28. 08.00 óra
 • Elő zsűrizés: 2010. június 29-július 4.
 • Zsűrizés: 2010. július 7-9.
 • Kiállítás megnyitó és eredményhirdetés: 2010. Július 11.

Az érvényes pályázat feltétele, hogy a pályázati anyag (tervek és jelentkezési lapok) a fenti határidőben beérkezzenek.

A pályázat benyújtásának módja
A pályázati anyagot:

 • • póló esetén a letöltött pólómintában készített grafikai tervet e-mail útján a palyazat@wamp.hu email címre, illetve postán vagy személyesen kell .) eljuttatni a grafikai terveket a WAMP irodájába (1015, Budapest, Batthyányi utca 51. 1/b)
 • tárgy esetén a szükséges látványterveket a WAMP irodájába (1015, Budapest, Batthyányi utca 51. 1/b) kell eljuttatni

Tárgy esetén a pályázatoknak a következő elemeket kell tartalmaznia:

A. Pályamű
Több nézetű látványterv: szabadkezű rajz, vektoros rajz, etc.
Technikai paraméterek:

 • Elektronikus beküldés esetén: maximum 5 Mb terjedelem
 • Nyomtatott/rajzolt, stb. forma esetén: a terv A3-as méretű legyen vagy A3-as méretű kartonra legyen felkasírozva.

B. Műleírás: A pályamű rövid leírása, a tervező inspirációja, koncepció, maximum 1000 karakter terjedelemben.
C. Jelentkezési lap: A jelentkezési lapon a pályázó köteles megadni a szükséges adatait: név, születési hely és dátum,
állampolgárság, lakcím, e-mail cím, telefonszám. A jelentkezési lapot e-mailen, postai úton, vagy személyesen kell benyújtani a WAMP nak.

Letölthető anyagok:

Bővebb információ: http://www.wamp.hu/sziget_polopalyazat

Forrás: http://www.wamp.hu