palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Sziveri János pályázat zenészek számára

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által fenntartott Kertész Imre Intézet Sziveri János halálának 30. évfordulója alkalmából nyílt pályázatot hirdet zenészek számára, melynek célja Sziveri életművének, szellemi örökségének ápolása, illetve kortárs megfogalmazásban való bemutatása és ezáltali népszerűsítése.

A Kertész Imre Intézet új pályázatának célja Sziveri János költő egyedi élettörténete, személyisége és művei által inspirált új alkotások létrehozása; a zene területén alkotó művészek (zenészek, zeneszerzők) megszólítása, az általuk létrehozott pályaművekből, műalkotásokból egy zenei kiadvány megvalósítása. A zsűri által legjobbnak talált első három alkotást jelentős pénznyeremények mellett könyvcsomaggal, és egy videó elkészítésével is díjazza az Intézet.

Pályázat témája

Pályázni lehet új, korábban még nem nyilvánosságra hozott

  • zenei alkotásokkal (Sziveri János költészetének inspirációjára írt dalok vagy parafrázisok);
  • megzenésített versekkel;
  • zeneművekkel, melyekben valamilyen formában (felolvasva, énekelve) hallható Sziveri János- vers, vagy annak legalább egy 2 soros részlete.

Pályázók köre:

A pályázatra a könnyű- és komolyzene bármely stílusában, illetve a jazz, vagy népzene területén tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet területén dolgozó, 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok jelentkezését várják.

Sziveri János pályázat

A pályázat részletei: Sziveri János pályázat