palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szó-kincs 2016 – Irodalmi pályázat

aposztróf kiadóAz Aposztróf Kiadó a 87. Ünnepi Könyvhétre (2016. június) irodalmi pályázatot hirdet. Vers és novella kategóriában várjuk a pályaműveket, melyek közül a legjobbakat könyv formájában megjelentetjük.

A pályázat beküldési határideje: 2016. március 10.

A pályaműveket elektronikus úton várja a kiadó a következő e-mail címen:
palyazat kukac aposztrof.hu
A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk. Előzetes nevezési díj nincs.

A pályázat feltételei:

Tematikus megkötés nincs. Egy szerző legfeljebb 3 verset vagy 2 novellát küldhet be. Lehet mindkét kategóriában pályázni, ebben az esetben viszont csak 1 vers és 1 novella együttes beküldésére nyílik lehetőség. A 16. életévet betöltött szerzők jelentkezhetnek.

Olyan műveket várunk, amelyek eddig még nem kerültek publikálásra (sem nyomtatásban, sem internetes felületen).

A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. Egy pályamű maximális terjedelme a 8000 leütést nem haladhatja meg (beleértve a szóközöket is).

A pályázókat kérjük, hogy a beküldött e-mailben tüntessék fel a pályamű címét, a szerző nevét (írói nevét) és elérhetőségeit. A verseket, novellákat Word formátumban kérjük beküldeni.

A pályázatok elbírálása:

A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el.

A zsűri tagjai:

Farkas Ágnes, magyar–történelem szakos tanár

Osváth László József, költő, szerkesztő, tanár

A megjelenésre érdemes művek szerzőit április 15-ig e-mailben értesítjük.

A kiadványról:

A pályázat legjobb műveit közös kötetben adjuk ki.

A könyv kiadásához 3000 Ft hozzájárulást várunk a szerzőktől betördelt (A/5) oldalanként. A befizetett hozzájárulásért cserébe a megjelent oldalanként egy-egy kötetet kapnak a szerzők. A pályázók az összeg befizetésével hozzájárulnak, hogy műveik a pályázati kiírásban megnevezett kiadványban megjelenhessenek. Minden egyéb felhasználói jog a szerzőknél marad.

A kötet tervezett megjelenési dátuma: 87. Ünnepi Könyvhét (2016. június első hete).
A 87. Ünnepi Könyvhét hivatalos újdonságlistájába tervezzük beválogatni a kiadványt. A szerzőknek dedikálási lehetőséget biztosítunk a 87. Ünnepi Könyvhét ideje alatt az Aposztróf Kiadó pavilonjában. A Könyvhét utáni napokban könyvbemutatót tartunk, irodalmi est keretében mutatjuk be a szerzőket és a műveiket.

A kötet országos terjesztésben lesz elérhető. Könyvesboltok, könyváruházak és könyvtárak közönsége is megismerheti a kiadványt, a legtehetségesebb amatőr írókat, költőket.

Információt az infokukacaposztrofponthu e-mail címen kérhet.