palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szomszédság Ereje pályázat

A Pécsi Közösségi Alapítvány a Szomszédság Ereje Alap terhére pályázatot hirdet pécsi civil szervezeteknek, kezdeményezéseknek.


Összesen 1 millió 500 ezer forintos keret erejéig támogatunk olyan programokat, melyek állampolgári-közösségi aktivitásra építenek, közös tervezésen alapulnak, és az adott városrészben/szomszédságban fellelhető értékekre, erőforrásokra épülnek.

A Pécsi Közösségi Alapítvány Szomszédság Ereje Alapját pécsi magánszemélyek adományaiból gyűjtöttük össze. A Pécs Közösségi Alapítvány (PKA) hagyományos és innovatív módszereket alkalmazó támogatásközvetítő szervezet, amely folyamatosan kívánja segíteni az értékes közösségi kezdeményezéseket, javítva a lakossági célcsoportok társadalmi esélyeit és önrendelkezését, élhetőbb és szerethetőbb Pécset teremtve. Elsősorban válaszolni kíván a változó közösségi igényekre, nem meghatározni azokat. Célja, hogy erősödjék a bizalom és a szolidaritás, a „közünk van hozzá” érzése, a közös ügyeinkben való részvétel. Az Alapítvány céljai megvalósulása érdekében konkrét tematikai alapokba gyűjti az adományokat, majd jellemzően pályázatokat ír ki és támogatási programokat indít a forrásokból. A 2016-ban létrejött Alapítvány első felhívását a pécsi magánszemélyek adományaiból feltöltött „Szomszédság Ereje Alap” keretéből hirdeti meg.

A Pécsi Közösségi Alapítvány célja: Lakóhelyhez kötődő közösségi kezdeményezések, összefogások, városrészen belüli és városrészek közötti kapcsolatok elindítása és megerősítése, új együttműködéseknek keretet adó közös cselekvések bátorítása kisadományi programmal.

Olyan programterveket várunk, amelyekben a közösségfejlesztő, aktivizáló szemlélet és a demokratikus elvek tiszteletére épülő orientáció, a hosszú távú építkezés szándéka jelenik meg.

Kiket várunk?

A pályázaton részt vehet minden olyan állampolgári közösség (jogi és nem jogi személy pécsi lakcímmel vagy székhellyel), akik közösen tervezik meg ötletüket és elköteleződnek a megvalósítására.

Ami fontos nekünk: A céljainkhoz illeszkedő pályázati program mozgassa meg a helyieket, építsen a hozzájárulásukra, pozitív változást hozzon a szomszédsági kapcsolatokban és kuratóriumunk lásson benne fantáziát.

Támogatási összeg: A pályázat összdíjazása 1,5 millió forint, amelyből 50-150.000 forint közötti pályázati összeget kaphat egy-egy kezdeményezés. Amennyiben nem érkezik megfelelő számú vagy minőségű pályázat, a fennmaradt összeget későbbi adományi programban használjuk fel.

Határidők:

A pályázat beadási határideje 2017. szeptember 25.

A pályázat beadásához előzetes regisztráció szükséges. A regisztrációt konzultáció követi, mely konzultáció célja, hogy a pályázókkal és ötleteikkel minél hamarabb megismerkedjünk, szükség esetén segíteni tudjunk a terv pontos megfogalmazásában, a felmerülő kérdések megválaszolásában. Ezt követően jutnak hozzá a pályázók a szükséges dokumentációhoz, illetve a pályázattal beadásával kapcsolatos további információhoz.

Eredményhirdetés: 2017. október 10.

A támogatás részleteinek tisztázása után a szerződések megkötésének határideje 2017. október 31.

A megvalósítási időszak: 2017. november 1. – 2018. április 30.

Minden nyertest a Pécsi Közösségi Alapítvány egyik kurátora kapcsolattartóként nyomon követ és segítséget nyújt a felmerülő kérdések esetén.

2018 május: záró rendezvény, a megvalósult programok bemutatása adományozók részvételével.

Regisztráció elérhető az Alapítvány honlapjáról.

A támogatott programok dokumentumai a Pécsi Közösségi Alapítvány honlapján nyilvánosságra kerülnek.