palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szülőföldön magyarul 2009/2010-tankönyv-, taneszköz- és hallgatói támogatás

iskola-alapitvany pályázatAz Iskola Alapítvány Magyarország Miniszterelnöki Hivatalának támogatásával 2010. február 15-től meghirdeti a „Szülőföldön magyarul” pályázatot a Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás-, illetve Hallgatói támogatás igénylésére, a 2009–2010-es tanévre.
A pályázat célja: a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés anyagi támogatása.

A pályázók köre:

  1. Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásban részesülhet az a pályázat benyújtásáig 18. életévét be nem töltött kiskorú, aki Romániában működő oktatási intézményben alap- vagy középfokú tanulmányait magyar nyelven folytatja, valamint az, aki fakultatív magyar nyelvű oktatásban részesül és lakóhelyének megfelelő közigazgatási egységben nincs megfelelő szintű magyar nyelvű oktatás;
  2. Hallgatói támogatásban részesülhet az a hallgató, aki Romániában működő felsőoktatási intézményben alapfokú vagy magiszteri tanulmányait egészben vagy részben magyar nyelven folytatja.

Beküldési határidő: 2010. április 30. (postabélyegző dátuma)

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás
Kitöltési útmutató

A pályázati csomag beszerzése
A Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás igényléséhez szükséges pályázati csomagot az RMDSZ helyi szervezeteinél és a Megyei tájékoztató irodáknál lehet beszerezni. (Ezt a pályázati csomagot az Alapítvány honlapjáról nem lehet letölteni.)

A pályázati csomag adatlapot, kitöltési útmutatót, Transilvania bankos tájékoztatót és felcímzett borítékot tartalmaz.

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el a Kitöltési útmutatót [előnézet].

A Hallgatói támogatás igényléséhez szükséges pályázati csomag a magyar nyelven oktató egyetemi központok településén az RMDSZ helyi szervezeteinél és a Megyei tájékoztató irodáknál, valamint az Országos Magyar Diákszövetség tagszervezeteinél szerezhető be.

Kitöltés előtt kérjük figyelmesen olvassa el a Kitöltési útmutatót.

A pályázatot a lakóhelynek megfelelő területi iroda postafiók-címére kell postázni. A postafiókok listája itt érhető el .

További tájékoztatás munkanapokon 10.00–14.00 között a 0800 800 137-es, a Romtelecom hálózatból ingyenesen hívható telefonszámon, az iskola@rmdsz.ro e-mail címen, valamint a Megyei tájékoztató irodákban igényelhető. Honlap: http://www.iskolaalapitvany.ro/

Forrás: http://www.iskolaalapitvany.ro/